Hlavní obsah

Fotbalovou sedmnáctku na ME čeká Irsko, Řecko a Belgie

Česká fotbalová reprezentace hráčů do 17 let se v základní skupině mistrovství Evropy utká s domácím Irskem, Řeckem a Belgií. Turnaj se uskuteční od 3. do 19. května a bude se na něm také hrát o pět míst na letošním světovém šampionátu v Brazílii.

Foto: FAČR

Fotbalová reprezentace do 17 let.

Článek

S Irskem se výběr trenéra Václava Kotala utkal loni v listopadu v přípravě, kdy díky dvěma gólům Davida Pecha a jednomu zásahu Filipa Šilharta zvítězil 3:2. Proti Belgii si česká sedmnáctka zahrála naposledy před čtyřmi lety a s Řeckem dokonce před deseti.

"Když se podíváme na rozlosování skupin B a D, tak je tam koncentrace nejkvalitnějších týmů, takže pro nás to vypadá relativně jednodušeji," řekl na webu FAČR Kotal. "My se určitě popereme o postup do čtvrtfinále, ale když jsem viděl případné soupeře právě ze skupin B a D, tak jsem se trochu orosil," dodal.

Český tým se na Euro dostal po čtyřech letech a teprve podruhé za posledních devět. Jeho nejlepším výsledkem na turnaji je druhé místo z roku 2006. Na mistrovství světa sedmnáctka startovala pouze v roce 2011.

Los mistrovství Evropy fotbalistů do 17 let:
Skupina A:
Irsko
Řecko
Česko
Belgie
Skupina B:
Švédsko
Anglie
Francie
Nizozemsko
Skupina C:
Rusko
Maďarsko
Portugalsko
Island
Skupina D:
Rakousko
Německo
Itálie
Španělsko

Reklama