Hlavní obsah

Je rozhodnuto. Dva ruští fotbaloví reprezentanti půjdou sedět

Ruští fotbaloví reprezentanti Alexandr Kokorin a Pavel Mamajev půjdou za loňské napadení několika lidí v centru Moskvy do vězení. Kokorin dostal u moskevského soudu 18 měsíců nepodmíněně, Mamajev 17. Podle svědků byli oba ruští hráči při incidentu pod vlivem alkoholu a zřejmě i drog. Oběma hrozil až sedmiletý trest.

Foto: Profimedia.cz

Alexandr Kokorin půjde za napadení několika lidí do vězení. Spolu s ním i Pavel Mamajev.

Článek

Napadení se odehrálo v říjnu minulého roku. Podle záběrů bezpečnostních kamer skupina útočníků, mezi nimiž byli i oba fotbalisté, zbila a zkopala na ulici muže. Další pak napadli v kavárně poté, co je napomínali kvůli přílišnému hluku. Mezi zraněnými byli dva vysoce postavení ministerští úředníci.

Osmadvacetiletý útočník Zenitu Petrohrad Kokorin, který necelý týden před incidentem rozhodl gólem o výhře 1:0 nad Slavií ve skupině Evropské ligy, si zahrál na jednom světovém a dvou evropských šampionátech. V 48 utkáních za Rusko vstřelil 12 gólů. O dva roky starší záložník Krasnodaru Mamajev má na kontě 15 reprezentačních startů, zúčastnil se Eura 2016.

"Je smutné, když si mladí sportovci kvůli vlastní hlouposti ničí kariéru. Věřím, že se oba poučí z toho, co se stalo, a najdou v sobě sílu vrátit se k fotbalu. K tomu je potřeba udělat řadu věcí a získat zpět důvěru spoluhráčů," řekl k případu ruský ministr sportu Pavel Kolobkov.

Kokorinova advokátka Taťjana Stukalovová už oznámila, že se proti rozsudku odvolá. Pokud by se výše trestu nezměnila, Kokorin, který je už sedm měsíců ve vazbě, by byl propuštěn v prosinci tohoto roku.

Vedle vězení čeká oba fotbalisty i postih od klubů, které jejich chování odsoudily. Navíc jim od etické komise svazu hrozí až doživotní zákaz působení v ruských fotbalových soutěžích.

Reklama

Související témata: