Hlavní obsah

Fotbalisté Turecka si stěžují na šikanu na islandském letišti

Už to tak vypadá, že v úterý večer bude na Islandu pořádně horko. Fotbalisté Turecka si stěžují na chování islandských úředníků po příletu do Keflavíku před úterním kvalifikačním soubojem o postup na EURO 2020. Podle agentury Anadolu se pasová kontrola hráčů protáhla na více než dvě hodiny a jejich zavazadla prošla opakovanou kontrolou. Při rozhovoru s kapitánem Emrem Belözogluem navíc jeden muž držel místo mikrofonu kartáč na nádobí.

Foto: Sport.cz

Jeden z mužů při rozhovoru s kapitánem tureckého týmu Emrem Belözogluem držel místo mikrofonu kartáč.

Článek

"To, co udělali, je nezdvořilé. Letěli jsme šest a půl hodiny a další tři pak čekali. Někteří naši přátelé se pořád nedostali ven," řekl útočník Burak Yilmaz.

Turecký ministr zahraničí Mevlüt Cavusoglu na Twitter napsal, že přístup k hráčům "byl z hlediska diplomatického i lidského nepřijatelný". Stejný názor vyjádřil i Fahrettin Altun, ředitel komunikace tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana.

Turecká reprezentace vede po třech zápasech se stoprocentní bilancí skupinu H, v sobotu porazila doma 2:0 úřadující mistry světa Francouze. Úterní duel se bude hrát v Reykjavíku.

Reklama

Související témata: