Hlavní obsah

Gól proti Spartě mi moc nechutnal, přiznal reprezentant Novák

Praha

Na sraz fotbalové reprezentace dorazil ve výborné náladě. Není divu. V Trabzonsporu patří obránce Filip Novák dlouhodobě mezi klíčové muže, tureckému klubu pomohl v létě do základní skupiny Evropské ligy. Nejprve gólem přispěl k vyřazení pražské Sparty, následně s týmem přešli přes AEK Atény.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Český zadák Filip Novák z Trabzonsporu.

Článek

„Upřímně, gól Spartě mi moc nechutnal. Na jednu stranu jsem byl rád, na druhou mě mrzelo, že jsme ji vyřadili. Vždycky českým týmům přeju, aby se dostaly do skupiny," řekl Novák, který se s českou reprezentací chystá na kvalifikační zápasy o postup na ME 2020 v Kosovu (v sobotu) a v Černé Hoře (10. září).

Po šťastné remíze 2:2 na prázdné Letné (pozn. - kvůli chování fanoušků měla Sparta uzavřený stadion), stvrdil Trabzonspor postup před domácím padesátitisícovým kotlem. Právě Novák na něj dal razítko gólem na 2:1 v závěru odvety.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Novák z Trabzonsporu během utkání 3. předkola Evropské ligy na půdě Sparty.

Následně v Aténách si Turci opět vyzkoušeli, jak tristní je hrát před prázdnými ochozy. „To bylo snad ještě horší než na Spartě, v Aténách je totiž stadion pro sedmdesát tisíc fanoušků. Navíc kolem trávníku je atletická dráha. Přišlo mi, jako bychom hráli přátelský zápas," podotkl Novák. Nad složením základní skupiny ale příliš nejásá. Los Trabzonsporu přisoudil ruský Krasnodar, španělské Getafe a švýcarskou Basilej.

„Slavia nám losem v Lize mistrů asi vzala všechno štěstí, nedostali jsme ani jeden velký klub. Snad postoupíme a zahrajeme si proti němu na jaře," podotkl Novák, který si z Turecka přivezl střevní virózu. Den na lůžku ho ale postavil na nohy, pro sobotní zápas v Kosovu je kouči Šilhavému k dispozici.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český obránce Trabzonsporu Filip Novák při tréninku týmu v Praze.

Lituje, že se na trávníku v Prištině nesetká se spoluhráčem z Trabzonsporu Donisem Avdijajem, který v kosovské nominaci nefiguruje . Naopak zná dobře útočníka Muriqiho z Fenerbahce, proti kterému stál o víkendu v turecké lize (1:1). „Je gólový, silný na balonu. Týmový hráč," pověděl Novák.

Český tým odletí do kosovské Prištiny v pátek dopoledne, vpodvečer si na místním národním stadionu zatrénuje. Sobotní zápas má výkop v 15 hodin, přímý přenos vysílá ČT sport.

Reklama

Související témata: