Hlavní obsah

Psance Masopusta polil živou vodou parťák ze Slavie. S Cufem si skvěle rozumíme, zářil záložník

neu, Černá HoraSport.cz

Z psance mezi hrdiny. Po Kosovu byl záložník Lukáš Masopust na pranýři. Od médií, expertů i fanoušci dostal, co proto. Přesto mu kouč Šihavý dal důvěru i v úterním duelu evropské kvalifikace v Černé Hoře, vsadil totiž na slávistickou spolupráci s Vladimírem Coufalem za jeho zády. Výsledek? Masopust zázračně ožil, blýskl se premiérovým reprezentančím gólem, významně pomohl k výhře 3:0.

Foto: Risto Bozovic, ČTK/AP

Lukáš Masopust se postaral o druhý gól českého týmu

Článek

„S Cufem (Coufalem) spolu hrajeme osm měsíců, víme o sobě. Bydlíme spolu dokonce na pokoji na všech výjezdech. Jsme velcí kámoši," zářil Masopust po utkání v Podgorici. „Na hřišti byli ale i další kluci ze Slavie, myslím, že jsme využili naší sehranosti. Trávíme spolu víc času, víme, co od sebe čekat. V tom byla naše výhoda," dodal 26letý záložník.

Nad složení pravé strany Šilhavý dlouho přemýšlel. Pohrával si se třemi variantami: Kadeřábek-Kopic, Coufal-Kopic, Coufal-Masopust. Nakonec padla volba na tu poslední. „Strávili jsme nad tím s kolegy z realizačního týmu spoustu času. Ne, že by Kadeř (Kadeřábek) v Kosovu propadl, nicméně z jeho pravé strany nebyla podpora ofenzívy taková, jakou bychom si představovali. Jakmile jsme se rozhodli nahradit ho Cufem, nějaký čas jsme před jím viděli Kopice. Díky klubové součinnosti jsme ale zvolili Masopusta. Myslím, že nám to vyšlo," pochvaloval si Šilhavý.

Foto: Risto Bozovic, ČTK/AP

Český tým poslal do vedení po standardní situaci Tomáš Souček (druhý zleva).

Parádní chvíle Masopusta

Masopust od první minuty piloval lajnu, hned zkraje zápasu se blýskl neohroženým průnikem. Po přestávce si vynutil faul, z následné standardní situace český celek poprvé udeřil. Následně přišla jeho velká chvíle. Na hranici šestnáctky se opřel do odraženého míče po rohovém kopu a premiérový gól v národním mužstvu byl na světě.

„Je snem každého kluka dát gól za nároďák, mně se nyní splnil. Snažil jsem se míč umístit k tyči. Nezavíral jsem oči, chtěl jsem balon trefit čistě a aby střela nebyla unáhlená," podotkl záložník. Podobně skóroval za Slavii v srpnu v Kluži, kde gólem po rohovém kopu rozhodl úvodní duel play off Ligy mistrů.

„V Rumunsku šlo ale o nacvičený signál, tady míč klasicky propadl. Shodou okolností mě do toho prostoru poslal Vláďa Darida, abych ho uzavřel. Takže za gól vděčím i jemu," culil se Masopust.

Ohlasy nečetl

Přiznal, že si na internetu zakázal číst ohlasové články a příspěvky lidí na sociálních sítích po nepovedeném zápase v Kosovu. Obával se, aby ho kritika nesemlela. „Bál jsem se jako čert kříže, aby mě to nerozhodilo. V minulosti jsem si je párkrát přečetl, kritiku jsem měl pak v hlavě několik dnů. Podle toho jsem se teď zařídil, snažil jsem se veškerým ohlasům po Kosovu vyhnout," uvedl Masopust.

Foto: Risto Bozovic, ČTK/AP

Lukáš Masopust v souboji o míč

Od spoluhráčů se sice k němu nějaké náznaky dostaly, ale ty dokázal vytěsnit z hlavy. „Slyšel jsem, že jsme dostali velkou nálož. Snad jsme v Černé Hoře dojem trošku odčinili. Máme postup na mistrovství Evropy ve svých rukou, což jsme chtěli," uzavřel spokojený Masopust.

Reklama

Související témata: