Hlavní obsah

Kouč Lvíčat nepanikaří, i když mu v kvalifikaci o malé EURO dva body schází

Praha

Měl jinou představu o kvalifikaci, v níž hraje se svými mladíky o účast na EURO. O posledních dvou domácích zápasech, ve kterých česká Lvíčata remizovala jak s Řeckem (1:1), tak i se Skotskem (0:0) samozřejmě také. „Zklamaný jsem byl, protože ke spokojenosti mi schází ještě alespoň dva body, s nimiž jsem počítal,“ přiznává trenér české reprezentační jednadvacítky Karel Krejčí.

Foto: FAČR

Jan Matoušek na tréninku české fotbalové reprezentace do 21 let.

Článek

Jeho tým figuruje ve čtvrté kvalifikační skupině na třetí příčce, ovšem tabulka je značně nepřehledná. To proto, že první Skotsko sehrálo už čtyři zápasy, z nichž vytěžilo osm bodů, zatímco druhé Řecko hrálo jen třikrát a má bodů sedm, tedy stejně jako česká reprezentace. Páté Chorvatsko ale hrálo jen dvakrát a má tří body.

„Naše skupina je hodně vyrovnaná, proto musíme zareagovat a výkony zlepšit. V domácích střetnutích s Řeckem a Skotskem se potvrdil dlouhodobý problém, který máme v ofenzivě. Chybí nám větší individuální kvalita, víc kreativity a odvahy. Proto jsme také měli s dobře organizovanou obranou soupeřů obrovský problém," stýská si Krejčí, na jehož tým čekají letos ještě dva kvalifikační duely oi malé EURO.

Nejdřív ve čtvrtek 14. listopadu v Chomutově proti San Marinu, poté v pondělí 18. listopadu ve Velké Gorici proti Chorvatsku.

„Po dvou remízách nechci panikařit a měnit to, co jsem dva roky budoval," vysvětloval trenér, že dál sází na kádr, který na kvalifikaci připravoval. „Proto jen dílčí změny. Vrací se Ladislav Krejčí ze Sparty a Patrik Žitný z Teplic, kteří byli v říjnu zranění, z dvacítky jsem přibral opavského Pavla Šulnce, jenž s námi už ovšem absolvoval letní soustředění v Kaprunu, takže nováčky jsou jen dva Michalové - Kohút a Hlavatý z Pardubic.

V kádru jednadvacítky je i slávistický mladík v jabloneckých službách Jan Matoušek, který od posledního říjnového zápasu proti Skotům nehrál. „Uvidíme, jak na to po zranění bude a zda se objeví v příštím ligovém kole v zápase Jablonce se Spartou," věří trenér Krejčí, že nejzkušenější hráč jeho výběru pro zápasy se San Marinem a Chorvatskem k dispozici bude.

Reklama

Související témata: