Hlavní obsah

Kostarika, Severní Amerika nebo Albánie. Kam v březnu vyrazí fotbalová reprezentace?

Praha

Už po posledním kvalifikačním duelu o EURO 2020 naznačil kouč české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý, že se míní se svými svěřenci připravovat na finálový turnaj na druhé straně zeměkoule. „V březnu bychom měli hrát někde v teple,“ prozradil a šéf českého fotbalu Martin Malík nyní informaci upřesnil. „Ve zmiňovaném termínu je ve hře Kostarika, Severní Amerika, přišlo ale i pozvání z Albánie, s níž samostatná česká reprezentace ještě nikdy nehrála,“ potvrdil.

Foto: Stoyan Nenov, Reuters

Svítivě zelené dresy si česká fotbalová reprezentace přibalí i na EURO.

Článek

V březnovém termínu, který je vyhrazen pro národní týmy, se kouči národního týmu nabízí první možnost svolat své vyvolené a začít se s nimi chystat na EURO. Už bude samozřejmě moudřejší, neboť po sobotním losu v Bukurešti by měl mít víceméně jasno, na které soupeře ve skupině jeho reprezentační tým narazí a která destinace mu bude určena.

„S ohledem na náročné cestování bych nerad do Baku," nechal se Šilhavý slyšel před sobotní cestou do Rumunska, ale jinak si nemíní vybírat, kde hrát a s kým. „My jsme šťastní, že jsme na EURO postoupili," opakoval znovu.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenér Jaroslav Šilhavý na tréninku české fotbalové reprezentace.

Na resumé sobotního losování bude ostatně záležet, jakou destinaci si pro březnovou přípravu kouč české reprezentace vybere. Ani cesta na druhou polokouli by ale pro Šilhavého a jeho výběr neměla představovat problém.

„Konzultoval jsem to s trenérem a předpokládám, že on či lidé z jeho realizačního týmu na stejné téma mluvili s hráči. Námitky neměli, takže dohoda existuje," ujišťuje Malík.

Před cestou na šampionát počítá reprezentace s přípravným kempem, který se v minulosti konal pravidelně v Rakousku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Předseda FAČR Martin Malík během valné hromady.

„I tentokrát s ním v některé ze sousedních zemí počítáme. Pak už bude záležet na přání trenéra, s jakými soupeři by chtěl odehrát přípravné zápasy. Budeme se mu snažit vyhovět, i když i v tomto případě bude záležet na výsledku sobotního losování."

Boss hájil zelenou

Na cestu na EURO si pak reprezentace samozřejmě vezme obě verze dresů, tedy i druhou svítivě zelenou, ve které hrála poslední kvalifikační střetnutí v Bulharsku.

„Agresivní barva našemu mladému, ambicióznímu týmu sedí a věřím, že i v těchto dresech dokáže vyhrávat," hájil šéf českého fotbalu Martin Malík oblečení, jež vzbudilo tolik vášní, emocí a diskusí.

Reklama

Související témata: