Hlavní obsah

Rosickému mají zlepšit zdraví vložky do bot

TEPLICE

Ani tentokrát se neobešlo soustředění fotbalové reprezentace před kvalifikačním zápasem bez zdravotních komplikací některých hráčů. Lékař týmu Petr Krejčí, maséři, ale také vyhlášený fyzioterapeut Pavel Kolář se snaží především urychlit rekonvalescenci kapitána Tomáše Rosického, který teprve před několika dny začal s tréninkem po zranění stehenního svalu.

Článek

Krejčí bere Rosického potíže už jako jakýsi kolorit, o zdravotní schránku reprezentačního kapitána se stará téměř pravidelně. "Jeho svalové problémy se táhnou už přes rok a Tomáš zkouší všechno možné, aby se toho trvale zbavil. Před létem si nechal vytrhat všechny osmičky, teď zase bude zkoušet speciální vložky do kopaček," řekl ve středu v Teplicích Krejčí novinářům po tréninku, který absolvoval i Rosický.

Právě vložky v obuvi podle Krejčího skutečně mohou být příčinou. "Je to možné, statika pohybu je hodně důležitá," míní reprezentační lékař, podle kterého má Rosický během reprezentačního soustředění ideální možnosti k rehabilitaci. Možná prý dokonce lepší než v klubu.

"V Anglii se hodně za poslední roky zlepšilo, ale lepší péči než zde těžko najde. Tady má přece k dispozici Pavla Koláře," řekl rozesmátý Krejčí s nadsázkou na adresu muže, který se staral o zdraví mnoha českých prominentů - například exprezidenta Václava Havla, oštěpaře Jana Železného, hokejových reprezentantů včetně Jaromíra Jágra, daviscupového týmu tenistů či lyžařky Kateřiny Neumannové.

Krejčí měl v prvních dvou dnech přípravy práci také s Liborem Sionkem a Tomášem Zápotočným, kteří přijeli nachlazení. "To je ale vždy v té době, hráči mění prostředí, k tomu dojde lehce. Oba ale budou do zápasu s Německem připraveni, je to ještě týden," prohlásil lékař.

Reklama

Související témata: