Hlavní obsah

Rozehnal: Nevyspím se, ale jsem šťastný

TEPLICE

Až ve středu dorazil na sraz reprezentace stoper David Rozehnal. Minulý čtvrtek se jim s manželkou Petrou narodil syn Luka. Sedmadvacetiletý bek Newcastlu tak dostal od kouče Brücknera povolení přijet později. „Moc se nevyspím, ale jsem šťastný,“ vyprávěl Rozehnal po čtvrteční přípravě v Teplicích, v níž poprvé navlékl kapitánskou pásku.

Článek

Přírůstek do rodiny je velkou změnou pro reprezentačního obránce. Syn dostal jméno Luka. „Nechávali jsme si vše do poslední chvíle pro sebe. Nechtěli jsme, aby do volby jména někdo mluvil. Bylo to naše rozhodnutí a myslím, že je to je krásné jméno. Doufám, že nám to malý nebude v budoucnu vyčítat,“ říkal Rozehnal po přípravném utkání v Teplicích.

Luka je odvozenina biblického jména. „Líbilo se nám jméno Lukáš a v knížce se jmény byly pod Lukášem i různé cizí podoby. Zkusili jsme si to i s příjmením a protože se nám to zalíbilo, tak jsme jméno Luka nechali,“ popsal volbu stoper.

Manželka Davida Rozehnala Petrafoto: Sport.cz/Tomáš Fliegl

Rozehnal už si vyzkoušel i některé práce s novorozenětem, například přebalování. „Překvapivě to zvládám, snažím se. Musím smeknout před Peťkou, protože ta vše zvládá, i když jsem pryč. Při přebalování jsem asistoval, takže stoprocentní to nebylo. Stejně tak koupání. Chtěl bych být stodvacetiprocentní táta,“ říká rozhodně bek Newcastlu.

Ten byl i u porodu, jenž v něm zanechal hlubokou vzpomínku. „Byl to nádherný pocit, nic emotivnějšího jsem nezažil. Hodně jsem si vše užíval,“ uvedl Rozehnal s tím, že byl nervóznější, než na hřišti. „Bohužel to bylo tak. Viděl jsem, jak Peťka trpěla bolestí. Aspoň svojí přítomností jsem jí pomohl,“ soucítil s manželkou stoper, který za přírůstek do rodiny rád přispěje do reprezentační kasy. V paměti má David Rozehnal i první slova, které své ženě po porodu řekl. „Podíval jsem se jí do očí a řekl jsem jí, že jí miluju. Teď už jsme tři, jsme rodina.“

Reklama