Hlavní obsah

Brückner: Masochista nejsem, s jistým postupem se hraje líp

Pokýval hlavou a utrousil. „Masochista nejsem.“ Trenér fotbalové reprezentace Karel Brückner potvrdil, že končit kvalifikační cyklus duelem na Kypru a nemít jistotu postupu by bylo ošidné. „Je dobře, že nemusíme hrát pod takovým stresem,“ řekl na úterní tiskové konferenci v Nikósii Brückner. Český národní tým může ve středu zakončit boje o kontinentální šampionát výhrou, která by potvrdila jeho prvenství ve skupině.

Článek

Jste rád, že se v posledním zápase už nerozhoduje o postupujícím?

Určitě. Nejsem masochista. Je dobře, že nemusíme hrát pod takovým stresem. Pořád je tu ale zodpovědnost a tlak. Chceme vyhrát a předvést dobrý fotbal.

Může se stát, že tým s jistotou účasti na šampionátu soupeře podcení?

To se nám nestává. Abychom k utkání přistoupili s menší koncentrací.

Berete duel na Kypru jako poslední utkání kvalifikace nebo už začátek přípravy na mistrovství Evropy?

Určitě je to kvalifikační utkání. Chceme si zachovat sebevědomí a vše, co k tomu patří. Pak až začne příprava na šampionát.

Ale už v Praze jste řekl, že chcete proti Slovensku a Kypru nasadit všechny nominované...

Jak jsem naznačil už dříve, základní rozvaha jak se postavit k posledním dvěma zápasům byla daná. Prostřídáme více hráčů, samozřejmě ne všechny od začátku. Věříme, že to bude pozitivní a uspějeme.

Jaký je zdravotní stav zraněných Baroše a Gyrgery?

Milan Baroš je v pořádku. O Zdeňkovi Grygerovi rozhodne zřejmě až středa. Nebudeme riskovat a když nebude naprosto zdravý, do zápasu nepůjde.

Výhra by vám mohla pomoci pro výhodnější nasazení při losování mistrovství Evropy. Je to motivace?

Mistrovství Evropy bude o výkonu a přípravě mužstva. Košům pro nasazení moc nevěřím. Nedá se spekulovat, která skupina je těžší a která lehčí.

Reklama

Související témata: