Hlavní obsah

Radovi se před San Marinem uzdravil Ujfaluši

PRAHA

Již příští středu uzavře fotbalová reprezentace zápasem v San Marinu letošní program kvalifikace mistrovství světa 2010. Trenér Petr Rada proto bedlivě sledoval své vyvolené, z nichž již zítra sestaví nominaci na utkání s trpaslíkem skupiny. Kouče potěšilo, že Ujfaluši i Matějovský po zranění zase hrají.

Článek

Měla by to být procházka sanmarinským sadem. Ani fotbalové trpaslíky se však už nevyplácí podceňovat, a tak kouče Petra Radu čekal před středeční nominací poslední víkend pozorování a kontroly aktuální formy adeptů reprezentačního dresu.

Jen Kadlec vede ligu

Rozdílně dopadly příběhy legionářů, kteří si brousili zuby na vedení v tabulce. Zcela spokojený nakonec nebyl ani jeden z nich... Michal Kadlec sice parádním přímým kopem vstřelil svůj první gól v Bundeslize, jeho Leverkusen však ztratil v Karlsruhe komfortní náskok 3:0. Remíza mu přesto k posunu na první příčku stačila. Vést chtěli i Daniel Zítka se Stanislavem Vlčkem, jejich Anderlecht však v duelu s Lokerenem vybouchl. „Bohužel hrajeme jako na houpačce. Tentokrát jsme vyhořeli na neproměňování šancí,“ smutnil Vlček, který musí dál čekat na svůj stý ligový gól. Podobně si připadal také Marek Jankulovski, jehož AC Milán přišel o první místo v tabulce až v nastaveném čase v Lecce.

Jarolím v sestavě kola

K pozitivům určitě patřil výkon pracanta Davida Jarolíma, který si v dresu Hamburku řekl o místo v sestavě kola Bundesligy. V ní na sebe upozornil i autor dvou gólových asistencí Martin Fenin. Rada také s potěšením zaregistroval, že se stoper Tomáš Ujfaluši poprvé po zranění stehenního svalu vrátil na hřiště a pomohl Atlétiku Madrid udržet čisté konto v Pamploně. Za ni po delší pauze nastoupil Jaroslav Plašil, který je ovšem ve španělské lize odsouzen k bitvě o záchranu.

Čech prodloužil sérii

Stálicí je brankář Petr Čech. Na tři inkasované góly v Lize mistrů dal zapomenout tím nejlepším způsobem a v Premier League drží neprůstřelnost již 350 minut. Jeho kolega Jaroslav Drobný zase vychytal nulu proti německému zázraku z Hoffenheimu. Gólovým zápisem se pak připomněli Libor Sionko v Dánsku a Miroslav Slepička na Spartě.

Brankáři:
Petr Čech - Jeho Chelsea vyhrála 2:0 i v Blackburnu. Brankář vychytal třetí ligovou nulu v řadě a již 350 minut v Premier League neinkasoval.
Daniel Zítka - Musel si připadat jako sám voják v brance... Spoluhráči mu vůbec nepomohli, Anderlecht doma dostal po přestávce již třetí gól a nakonec prohrál s Lokerenem 2:3.
Jaroslav Drobný - Vítězství Herthy 1:0 nad Hoffenheimem si užil. Nejproduktivnější tým Bundesligy v čele s kanonýrem Ibiševičem mu gól nedal.
Obránci:
Zdeněk Grygera - Juventus vyhrál na hřišti Chieva 2:0, obránce si však zahrál jen posledních šest minut.
Marek Jankulovski - Odehrál celý zápas, v němž AC Milán přišel až v nastavení o vedení 1:0 a tím i o prvenství v tabulce.
Michal Kadlec - Vstřelil svůj první gól v Bundeslize. Krásným přímým kopem zvyšoval již na 3:0 pro Leverkusen, ale domácí Karlsruhe dokázalo vyrovna na konečných 3:3.
Zdeněk Pospěch - Na pravém kraji obrany absolovoval poklidně vítězství svého FC Kodaň nad Sönderjyske 4:0.
David Rozehnal - Podal solidní výkon, kterým pomohl Laziu Řím k vítězství nad Sienou 3:0.
Tomáš Ujfaluši - Nastoupil poprvé od půlky října a Atlético Madrid s ním uhrálo remízu 0:0 v Pamploně.
Záložníci:
David Jarolím - Magazín Kicker ho vybral do sestavy kola Bundesligy. Duel s Dortmundem tvrdě odpracoval a Hamburk vyhrál 2:1.
Radoslav Kováč - Odkopal sice celý zápas, jeho Spartak Moskva však v derby s Lokomotivem (0:1) definitivně přišel o naději na předkolo Ligy mistrů.
Jaroslav Plašil - Po třech zápasech se vrátil do sestavy Pamplony, která po remíze s Atlétikem dál trůní na posledním místě tabulky.
Libor Sionko - Výhra 4:0 nad Sönderjyske vypadá hladce, právě reprezentační hrdina však dal důležitý uklidňující druhý gól FC Kodaň.
Marek Matějovský - Už také on hraje, byť druholigovému Readingu pomohl k vítězství 3:0 nad Derby jen posledních 12 minut.
Jiří Kladrubský - Sparta se pachtila i s posledním Zlínem (2:0). Letenský univerzál může být aspoň rád, že se usadil ve středu zálohy.
Jan Rajnoch - V ligové dohrávce s Ostravou kapitán Mladé Boleslavi nezazářil a ztratil se v nevydařené partii celého mužstva.
Radek Šírl - Jeho Petrohrad remizoval v Permu 1:1, domácím pomohla k vedení právě chyba českého krajánka.
Stanislav Vlček - Také on si spolu se Zítkou „vychutnal“ porážku Fialek 2:3 s Leverkusenem, i když na hřišti jen do 52. minuty.
Útočníci:
Milan Baroš - Galatasarayi se v derby na půdě Fenerbahce nedaří, teď prohrál vysoko 4:1. Český legionář si zahrál jen první poločas a pohyboval se hlavně na místě pravého záložníka...
Martin Fenin - Sám gól sice nedal, na dva však přihrál Lyberopulosovi a Frankfurt tak remizoval se Stuttgartem 2:2.
Václav Svěrkoš - V Mladé Boleslavi kanonýr Baníku gól nedal, došel však pro penaltu, po níž se Ostrava posunula již na druhou příčku za Slavii.
Miroslav Slepička - Parádním volejem pojistil Spartě ušmudlané vítězství nad Zlínem a v 79. minutě odešel v klidu střídat.

Reklama