Hlavní obsah

Česká fotbalová reprezentace vstoupí do Ligy národů v Bratislavě

Praha

Česká fotbalová reprezentace vstoupí do Ligy národů 4. září proti Slovensku v Bratislavě a první domácí utkání ji čeká 7. září v Olomouci se Skotskem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý

Článek

Program zápasů české reprezentace

První letošní sraz začne v pondělí 31. srpna v Praze, odkud reprezentace vyrazí do slovenské metropole, kde 4. září odehraje pikantní zápas se Slovenskem. Po odehrání úvodního utkání Ligy národů se mužstvo přesune do Olomouce, kde na Andrově stadionu 7. září přivítá Skotsko.

Kompletní program české fotbalové reprezentace na podzim 2020:
4. září: Slovensko – Česko (Liga národů; Bratislava)
7. září: Česko – Skotsko (Liga národů; Olomouc)
7. října: Kypr – Česko (příprava)
11. října: Izrael – Česko (Liga národů)
14. října: Skotsko – Česko (Liga národů)
11. listopadu: Německo – Česko (příprava)
15. listopadu: Česko – Izrael (Liga národů)
18. listopadu: Česko – Slovensko (Liga národů)

Zápasy bez diváků

Kvůli nařízení fotbalové asociace UEFA se jak zápas na Slovensku, tak ten v Olomouci Skotskem, odehraje bez diváků. Český fotbalový svaz sice fanoušky na fotbal v omezené míře pouští, zápasy Ligy národů jsou pořádané organizací UEFA, a proto platí její nařízení.

„V Olomouci to dobře známe a třeba loni, když jsme tam hráli proti Černé Hoře, měla reprezentace veškerý servis podpořený důležitou výhrou. Navíc se nám to hodí kvůli cestování z Bratislavy, které tak bude jednodušší. Věřím, že výsledkově uspějeme v Olomouci i tentokrát," poznamenal manažer národního týmu Libor Sionko. V Olomouci hrála reprezentace naposledy loni v červnu, kdy ve zmíněném zápase proti Černé Hoře vyhrála 3:0, a udělala tak důležitý krok k postupu na mistrovství Evropy.

Nominace národního týmu

Trenér nároďáku Jaroslav Šilhavý se v nominaci na duely se Slovenskem a Skotskem opírá o hráče z domácí soutěže, kterých na soupisce figuruje hned jedenáct. Nechybí samozřejmě ani největší hvězda českého týmu Tomáš Souček, poněkud překvapivá byla nominace osmnáctiletého Adama Hložka, který se může stát nejmladším reprezentantem v historii.

Reklama