Hlavní obsah

Kapitán české reprezentace slíbil za výhru kotrmelce

Rakvice/Praha

Slib je slib. Kapitán české fotbalové reprezentace do 16 let Eric Hunal se zavázal, že když na Memoriálu Františka Harašty v závěrečném utkání skupiny B porazí jeho tým o rok starší výběr Sigmy Olomouc, udělá kotrmelce přes celé hřiště. Lvíčata nakonec středeční utkání opanovala poměrem 3:0. Obránce pražské Slavie Hunal svůj slib dodržel.

Foto: Sport.cz

Kapitán českého reprezentačního výběru do 16 let Eric Hunal.

Článek

Memoriál Františka Harašty je tradiční turnaj ve vinařské oblasti na jihu Moravy, kterého se účastní reprezentační výběr mladíků do 16 let spolu s o rok staršími týmy české ligy. Svěřenci kouče Jiřího Skály v úvodním utkání skupiny B porazili 2:0 Dynamo České Budějovice.

V dalším střetnutí ale ve středu padli s Viktorií Plzeň 1:4 a k postupu do bojů o medailové příčky potřebovali v podvečerním duelu skupiny uspět s Olomoucí. Hunal si pro spoluhráče připravil zvláštní motivaci, za výhru slíbil kotrmelce přes celé hřiště. A po vítězství 3:0 tak neměl jinou možnost než svůj závazek splnit. "V polovině už mě chytaly křeče," přiznal, že tak trochu bláznivý kousek možná byl náročnější než předešlá bitva se starším soupeřem.

V bitvě o bronz české mladíky čeká Bratislavský FZ. „Tihle kluci potřebují dobrý výsledek a svým způsobem i úspěch na turnaji pro další jejich vývoj. Jsme spokojeni a pokusíme se udělat všechno pro to, abychom si medaili odvezli," řekl pro web českého nároďáku trenér Skála.

Reklama