Hlavní obsah

Černohorci z anglického sudího Atkinsona nadšeni nejsou, Čech si naopak libuje

PRAHA

Černohorci tedy rozhodně z anglického sudího Martin Atkinsona, jenž bude rozhodovat první barážový zápas mezi českou reprezentací a jejich týmem v boji o postup na EURO 2012, nadšeni nejsou. „Jeho kariéru lemují skandály a kritika,“ upozorňuje portál vijesti.me a dodává, že Černá Hora má na tohoto rozhodčího neblahé vzpomínky.

Anglický sudí Martin Atkinson bude řídit první barážové střetnutí v Praze.

Článek

V kvalifikaci o účast na MS 2010 s Itálií totiž v Podgorici nevyloučil italského reprezentanta Cannavara, i když unikajícího Jovetiče řítícího se do gólové příležitosti zastavil faulem. Místo červené mu dal jen žlutou a Černá Hora nakonec prohrála 0:2.

Pravdou je, že Atkinson bývá terčem kritiky hodně často. A doma na Britských ostrovech tuplovaně. Třeba letos na jaře se do něho pustil po utkání Premier League s Chelsea kouč Manchesteru United Alex Ferguson a obvinil ho, že daroval Chelsea penaltu a Luize faulujícího Rooneyho nevyloučil. Po říjnovém liverpoolském derby se stal terčem kritiky zase, neboť Evertonu vyloučil Rodwella za faul, který faulem nebyl, což videozáznam jasně prokázal. Everton nakonec podlehl Liverpoolu 0:2.

Anglického sudího Martina Atkinsona provází kritika za jeho verdikty i v Premier League.

I český legionář ve službách Chelsea Petr Čech má s Martinem Atkinsonem své zkušeností a kvituje, že bude pražský zápas řídit.

„Utkání bude hodně vypjaté, protože víme, jak se mužstva z bývalé Jugoslávie dovedou vyhecovat a použít všech prostředků, jen aby získala výhodu. I provokace a simulování mezi ně patří. Sudí v Anglii jsou na to hákliví, což by mohlo být na Letné výhodou pro fotbal. Zápas bude mít větší tempo a nebude se v něm tolik přerušovat,“ myslí si Petr Čech.

Čeští fotbalisté si ostatně nemohou na Atkinsona rozhodně stěžovat. Naposledy soudcoval Plzni kvalifikační duel o Ligu mistrů v Kodani, kde český mistr vyhrál 3:1, na Kirin cupu v Japonsko rozhodoval bezgólový duel Bílkova výběru s domácí reprezentací, před třemi lety pak řídil kvalifikační střetnutí o postup na MS 2010 v Teplicích, kde český tým porazil Slovinsko 1:0.

Reklama