Hlavní obsah

Zápotočný končí jako manažer české fotbalové jednadvacítky

Bývalý fotbalový reprezentant Tomáš Zápotočný k dnešnímu dni končí v pozici manažera národního týmu do 21 let. S vedením Fotbalové asociace ČR se podle jejího webu dohodl, že neprodlouží smlouvu. Do funkce byl jmenován v únoru 2019 jako nástupce Libora Sionka.

Tomáš Zápotočný končí v pozici manažera národního týmu do 21 let

Článek

"Velmi si považuji toho, že jsem mohl okusit manažerskou pozici v prestižní pozici, jakou bezesporu práce u reprezentační jednadvacítky je. Bylo to fantastické období s výbornou partou a charakterově skvělým mužstvem, které dosáhlo velkého úspěchu v podobě postupu na závěrečný turnaj mistrovství Evropy," uvedl Zápotočný pro fotbal.cz.

Rád by se vrátil k trénování, už po konci hráčské kariéry v roce 2018 pracoval jako asistent v Příbrami.

"Jednoznačně to rozšířilo moje obzory, nabral jsem neocenitelné zkušenosti. Zároveň jsem si však během této velmi zajímavé etapy postupně uvědomil, že mě srdce táhne zase o něco blíže k hřišti, kde jsem strávil celý svůj život. Trenéřině se chci začít věnovat naplno, hodlám jí věnovat veškerou svoji energii a zároveň dál předávat své zkušenosti, které jsem nasbíral," řekl bývalý obránce.

Čtyřicetiletý Zápotočný patřil k výrazným osobnostem české ligy, kde nastupoval za Příbram, Drnovice, Liberec, Spartu a Ostravu. Na kontě má dva mistrovské tituly a 239 odehraných zápasů a 28 gólů. Rovněž působil v zahraničí v Udine, Besiktasi Istanbul a Bursasporu. Dvakrát vyhrál tureckou ligu. Čtyřikrát si zahrál za reprezentaci.

Nemuselo by jít o poslední letošní změnu u reprezentační jednadvacítky, která v březnové úvodní fázi mistrovství Evropy ve Slovinsku nepostoupila ze skupiny. Trenér Karel Krejčí se svým realizačním týmem mají platné smlouvy do konce července.

Reklama