Hlavní obsah

S Walesem o body v Edenu, s kvalifikací o MS 2022 v Kataru se bude reprezentace loučit na Letné

Praha

Rekordní počet zápasů čeká v tomto roce českou fotbalovou reprezentaci. Po jarní části kvalifikace o postup na světový šampionát 2022 v Kataru a startu na mistrovství Evropy, kde se probojovala až do čtvrtfinále, je totiž před ní pokračování bojů o účast na MS. „Je to další výzva, která před národním týmem a trenérem Šilhavým stojí,“ připomněl nový předseda FAČR Petr Fousek, že reprezentace musí mít ty nejvyšší ambice.

Foto: Bernadett Szabo, Reuters

Už na konci srpna se sejde reprezentační kouč Jaroslav Šilhavý s Antonínem Barákem a dalšími hráči zase.

Článek

Prioritu momentálně představuje cesta do Kataru. Zvlášť, když samostatná česká reprezentace startovala na mistrovství světa poprvé a naposledy v roce 2006 v Německu. „Bylo by krásné zažít šampionát znovu," zasnil se po návratu z mistrovství Evropy trenér Jaroslav Šilhavý, který vzpomínaný šampionát zažil v roli asistenta Karla Brücknera. Teď bude na něm, aby tam národní tým dovedl.

Mužstvo se sejde na konci srpna, protože už 2. září ho čeká pokračování kvalifikace o světový šampionát. Bělorusko přivítá česká reprezentace v Ostravě na Městském stadionu ve Vítkovicích.

Následně se Šilhavého družina přesune do Bruselu, kde 5. září sehraje další kvalifikační utkání proti Belgii. Sraz zakončí přípravným zápasem proti Ukrajině, který se bude hrát 8. září v Plzni (čas výkopu ještě není stanovený). Od října se mezinárodní reprezentační kalendář vrátí ke dvěma zápasům během srazu, jako to bylo zvykem před vypuknutím pandemie Covid-19. Utkání proti Walesu bude 8. října hostit stadion Slavie v Edenu, o tři dny později by se duel proti Bělorusku měl hrát v Minsku.

Foto: Zdeněk Pavlis, Sport.cz

Pro světový šampionát v roce 2022 bude k dispozici osm nových stadionů.

Listopadový sraz začne přípravným zápasem. Soupeř je v tuto chvíli v jednání. A 16. listopadu vyvrcholí kvalifikace o postup na mistrovství světa 2022 na pražské Letné proti Estonsku.

Případná baráž o postup na šampionát je na programu příští rok v březnu.

Podzim české reprezentace
2. září, 20:45OstravaČR-Běloruskokvalifikace MS
5. září, 20:45BruselBelgie-ČRkvalifikace MS
8. záříPlzeňČR-Ukrajinapřípravný zápas
8. října, 20:45Praha EdenČR-Waleskvalifikace MS
11. října, 20:45MinskBělorusko-ČRkvalifikace MS
listopadpřípravný zápas
16. listopadu, 20:45Praha LetnáČR-Estonskokvalifikace MS

Reklama