Hlavní obsah

VIDEO: Spasitel Vrba jde do akce, během dvou dnů má nachystat nový nároďák

Praha

Křižoval Evropou sem a tam, aby viděl maximum hráčů na vlastní oči a byl stoprocentně nachystaný. Doba příprav skončila, trenér Pavel Vrba přivítal fotbalové reprezentanty na prvním letošním srazu a od středečního přátelského duelu s Norskem (od 18:30 v pražském Edenu) bude muset dokazovat, že ne nadarmo je všeobecně považován za spasitele národního týmu...

Fotbalová reprezentace před zápasem s Norskem.Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Nastoupil do první linie s dobrou náladou a optimismem. Moc dobře si ovšem uvědomuje ošidnost svojí situace. Od středy už všichni budou brát národní tým jako Vrbovu reprezentaci. Na konkrétní přípravu má přitom nový kouč jen dva dny.

„Během nich asi těžko lze něco zásadního změnit. Spoléhám na kvalitu hráčů. Budeme stavět na jejich rolích z klubů, kde jsou většinou vedeni k ofenzivnímu fotbalu, který také chceme hrát. A čtyři kluci už mě znají z Plzně," avizoval Pavel Vrba během pondělního srazu v Praze.

Nervozitou prý vůbec netrpěl, hned se vrhl do práce. „Chceme s hráči mluvit a být s nimi v kontaktu každou minutu, abych o nich zjistil co nejvíc. Proslov bude skupinový, následovat budou také individuální," usmívá se Vrba.

Všichni chtějí hrát, přijel i zraněný Suchý

Čas je drahý, během pondělního večera národní tým stihne také slavnostní vyhlášení ankety Fotbalista roku na Žofíně.

„Tréninky rozhodně nebudou seznamovací, ale především taktické. Budeme se intenzivně věnovat tomu, co chceme proti Norům hrát."

Proti původní nominaci nastala jediná změna. Zraněného záložníka Ladislava Krejčího nahradil univerzál Daniel Pudil. „Všichni ostatní hráči by měli být na zápas k dispozici. Lehce zraněný Marek Suchý sice vynechal víkendový duel za Basilej, přijet ovšem chtěl, takže i s ním počítáme," těší Vrbu.

Středeční zápas s Norskem se hraje od 18:30 v Edenu, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: