Hlavní obsah

Problémy? Jen než jsem se roztáhnul, smál se Rosický. Příděl Maltě nepřeceňoval

Radek MalinaSport.czPrávo

Téměř po dvanáctiměsíční pauze naskočil Tomáš Rosický do fotbalového utkání od první minuty. Když se minulý rok v červnu zranil při kvalifikaci na Islandu, přišel o půl sezóny. Při návratu v závěru ledna odehrál jako náhradník v dresu Arsenalu jen 19 minut a opět skončil v péči lékařů. Do zápasu na nejvyšší úrovni naskočil až v pátek večer, když jako kapitán vedl českou reprezentaci proti Maltě do prvního přípravného duelu před blížícím se ME ve Francii. Odehrál pětašedesát minut a po zápase, v zajetí fanoušků, netajil nadšení.

Tomáš Rosický v KufsteinuVideo: Radek Malina

 
Článek

Hrál jste první soutěžní zápas na nejvyšší úrovni od 30. ledna. Jaký dojem jste si z duelu s Maltou odnesl?

Samozřejmě jsem byl moc rád, že jsem si mohl zase zahrát po dlouhé době. Pro mě i celý tým to stoprocentně splnilo účel. S ohledem na fázi přípravy, v níž se nacházíme, pasoval duel ideálně.

A prozradíte pocit z vlastní hry?

Myslím, že tam bylo pár dobrých věcí, pár kolmic. Ještě mi chybí lepší načasování, ale do toho se dostanu. Pro mě je důležité, že tu přihrávku pořád vidím.

Při příjezdu na soustředění jste netajil, že vám chybí herní praxe. Jak jste se v zápase cítil fyzicky?

Docela dobře. Spíš jsem měl problémy na začátku utkání, než jsem se trochu roztáhnul. Když jsem se rozhýbal, už to bylo v pohodě. Ale chci podotknout, že Malta nebyla soupeřem, který nás vyloženě prověřil. Zatím všechno vypadá dobře, ale skutečným testem budou až duely s Ruskem a Jižní Koreou.

V první půli se zdálo, že hráči Malty budou hrát hodně od podlahy. Neměl jste obavy?

Je to samozřejmě správné, protože občas jsou přáteláky takové, aby se hlavně někdo nekopl. Je dobře, že do toho Malťané šli. Je bez debat, že takový přístup k tomu patří.

Maltu jste porazili výrazným rozdílem, efektivita byla vynikající. Jaký je váš celkový dojem?

Nijak bych výsledek nepřeceňoval. Pro útočníky je jistě dobré, že se trefili všichni. Nečekal jsem, že budeme tak dominantní. Když tým hraje do plných, musí trochu více riskovat, z čehož plynou chyby. Když je prostě hřiště zavřené, soupeř zformovaný, je potřeba to zkoušet.

Reklama

Související témata: