Hlavní obsah

Gólmanova sexuální aféra jedním z otazníků, který musí Španělé vyřešit, hlásil Vrbovi jeho zvěd

Tours
Aktualizováno

„Už řeší jen dva otazníky,“ hlásil Vrbův zvěd a špión Václav Černý trenérovi Vrbovi, když v sobotu dorazil za českou reprezentaci do Tours. „Del Bosque zvažuje, koho v pondělí pošle do brány a jak sestaví útok,“ vykládal reprezentační kouč mládeže, co při poslední cestě do Španělska zjistil a jaké poznatky z krajně nepovedené generálky obhájců titulu proti Gruzíncům přivezl.

Špión české fotbalové reprezentace Václav Černý se rozpovídal před novináři o ŠpanělechVideo: Radek Malina, Sport.cz, Právo

 
Článek

Vzhledem k tomu, jak první soupeř českého týmu na francouzském EURO zpackal poslední přípravný zápas, asi nehrozí, že by právě Vrbovy svěřence podcenil a bral duel v Toulouse na lehkou váhu?

To se rozhodně nestane. Nejenže Španělé vstoupí v Toulouse prvním zápasem do mistrovství Evropy, ale navíc jim nevyšla poslední příprava, takže si dají náramný pozor.

Jenže ani s Gruzínci nechtěli prohrát a hlavně po přestávce dělali vše proto, aby skóre otočili. Urputně bránícímu soupeři však přesto gól nedali. Jde o cestu, jak jejich ofenzivě čelit?

O jednu z cest, ale zónová obrana je proti nim každopádně nutností.

A co další nutnost?

Je jich spousta, stejně jako je spousta cest, jak čelit kombinační hře Španělů, jejich síle v ofenzivě i defenzivě, dominantnosti ve hře s míčem. Záleží na trenérovi Vrbovi, kterou zvolí.

Co třeba okopírovat úspěšnou partituru uplatněnou v kvalifikaci proti Nizozemcům, která přinesla dvě výhry?

I to by šlo, ovšem s přihlédnutím k detailům, jimiž se Španělé od Nizozemců liší. Oni jsou přece jen silnější.

Chcete tím říct, že navzdory generační obměně a novým jménům, na které chce Del Bosque ve Francii sázet, se způsob hry pondělního soupeře nemění?

Noví hráči se sice objevili, ale hra Španělů skutečně zůstává stejná a vychází z principů, které je zdobily na předchozích šampionátech.

I když už nemají v sestavě Xaviho, kolem něhož se v minulosti všechno točilo?

Jenže mají Iniestu, s nímž roste výkon hráčů po jeho boku o třídu.

Překvapil vás při špionážních misích ještě někdo kromě Iniesty s maršálskou holí?

To snad ani nemohl, protože všichni španělství fotbalisté nastupují ve špičkových klubech, takže jsme je měli možnost pravidelně vídat v Lize mistrů i Evropské lize. Snad jen Nolito z Viga nastupující na levém křídle je méně známým, zato však nebezpečným a střelecky se prosazujícím hráčem.

Trenéra jste informoval, že jeho kolega Del Bosque řeší už jen dva poslední otazníky v sestavě. Zřejmě gólmana, protože de Gea si sexuální aférou pozici zkomplikoval, a potom...

A potom ve složení útoku a v tom, na které krajní hráče kouč Španělů ukáže. Zda se rozhodne pro Fábregase či jiného středopolaře.

Španělsko zahrnujete jen chválou a superlativy. Dělají vůbec chyby?

Jsou to také lidé, takže se jich samozřejmě dopouští. Doufejme, že je i v utkání proti nám udělají a my jich využijeme.

Reklama

Související témata: