Hlavní obsah

Vrba zvážněl. Klíčový zápas? My prostě s Chorvatskem nesmíme prohrát

St. Étienne

Před zahajovacím šampionátovým duelem proti Španělům samý úsměv, před páteční konfrontací proti Chorvatsku už reprezentační kouč Pavel Vrba s vážnou tváří. „Zatím jsme bez bodu a čtyři k postupu potřebujeme. Pokud bychom i druhý zápas prohráli, naše šance na postup už by byly minimální,“ přiznával, že se na duel v St. Étienne plně koncentruje, protože moc dobře ví, o co v něm půjde.

Foto: Albert Gea, Reuters

Trenér Pavel Vrba ví, že zápas s Chorvatskem bude velmi důležitý.

Článek
Fotogalerie

Rosický a Vrba před utkáním s Chorvatskem

Při hodnocení úvodního vystoupení proti Španělům jste tvrdil, že přes prohru je na co navázat. Stojíte si za tím i tři dny poté?

V určitých věcech určitě.

Zkuste být sdílnější...

Naše defenzíva, stejně jako soudržnost týmu, byla taková, jako nikdy předtím. V žádném předchozím střetnutí jsme si takto nepočínali.

S defenzivou jste sice prohráli se Španělskem jen o gól, ale vyrukovat s ní i na Chorvaty by nestačilo. V Toulouse jste sliboval i větší odvahu a návrat k ofenzivnější filosofii, kterou jste vždy vyznával a ctil.

V těchto věcech jsme skutečně zůstali za očekáváním, protože i proti Španělsku jsme v nich chtěli být lepší. Soupeř ale hrál skvěle a my často nedokázali prosadit tak, jak bylo naším záměrem.

Takže...

...takže proti Chorvatům se musíme v útočné fázi zlepšit. Ve hře dopředu musíme být mnohem přesnější a drzejší.

Znamená to, že i v sestavě tudíž dojde ke změnám. Kolik jich bude? Jedna, dvě, tři?

To neřeknu.

Ale útočněji laděná než v prvním utkání bude...

Budeme chtít hrát víc ofenzivně, než proti Španělům.

Přitom ale sám říkáte, že chorvatský tým nemá ke španělskému příliš daleko.

Logicky, má ve svém středu top hráče, kteří působí ve španělské lize, takže chorvatskou reprezentaci ovlivňují stejně, jako fotbalisté Realu a Barcelony hru španělského národního týmu.

Vy ale musíte bezpodmínečně bodovat, takže půjde o klíčový zápas. Alespoň váš chorvatský kolega Čačic ho tak vnímá, i když se svým celkem první zápas vyhrál a má na kontě tři body.

My nemáme žádný a k cestě ze skupiny čtyři potřebujeme. Neztvrdil bych proto, že jde o klíčové střetnutí. Čekají nás poslední dva zápasy a my prostě v tom proti Chorvatům nesmíme prohrát. Pak už by totiž byly naše šance na postup minimální.

S trenérem Čačičem jste se potkal před třemi lety, kdy se on se slovinským Mariborem a vy s Plzní ucházel o účast v základní skupině Ligy mistrů. Tehdy jste ho dvakrát porazil, takže na něho máte určitě zálusk zase...

Kvalita Mariboru a chorvatské reprezentace se nedá srovnávat, ale byl bych samozřejmě rád, kdybych nad ním po dvou vítězstvích vyhrál i potřetí.

Jak dopadne zápas mezi Českou republikou a Chorvatskem?
Zvítězí Česká republika
40,9 %
Zápas skončí remízou
12,3 %
Zvítězí Chorvatsko
46,8 %
Celkem hlasovalo 35302 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články