Hlavní obsah

Nevidím jako reálné, že by teď Jarolím trénoval reprezentaci, odmítl majitel Boleslavi

Mladá Boleslav

Šéf Mladé Boleslavi Josef Dufek si neumí představit, že by trenér Karel Jarolím odešel k české fotbalové reprezentaci. Média zkušeného kouče označila za jednoho z favoritů na místo Pavla Vrby, který míří do ruské Machačkaly.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mladoboleslavský trenér Karel Jarolím je jedním z nejvážnějších kandidátů na nového trenéra české fotbalové reprezentace.

Článek

"Vůbec si nedokážu představit, že by teď, dva tři týdny před losem evropských pohárů, náš trenér někam odcházel," citoval Dufka server aktuálně.cz. "Nikdo se mi v té věci neozval, ani trenér o ničem takovém nemluvil, takže předpokládám, že pan Pelta (předseda Fotbalové asociace ČR) o ničem takovém nehovořil ani s ním," doplnil prezident klubu.

Jarolím převzal Mladou Boleslav v lednu 2014 a dovedl ji v lize nejprve ke třetímu a pak dvakrát ke čtvrtému místu v tabulce a v minulé sezóně vyhrál domácí pohár. Devětapadesátiletý kouč navíc v květnu podepsal s Mladou Boleslaví novou tříletou smlouvu a v létě jeho svěřenci budou startovat ve 3. předkole Evropské ligy.

"Vnímám samozřejmě, že si Karel Jarolím vybudoval v průběhu své kariéry dobré renomé, a proto je patrně v souvislosti s hledáním nového reprezentačního kouče médii zmiňován, ale já to opravdu nevidím jako reálnou věc," prohlásil Dufek.

Jarolím s nejnižším kurzem

FAČR v pondělí informovala, že Vrba po neúspěchu na mistrovství Evropy, kde český tým skončil s jediným bodem ve skupině, začal jednat s Machačkalou. Dagestánský klub chce využít výstupní klauzuli v jeho smlouvě. Mezi adepty na nového reprezentačního trenéra média vedle Jarolíma zařadila také bývalého šéfa asociace Ivana Haška nebo současného kouče jednadvacítky Vítězslava Lavičku.

Podobně to vidí také bookmakeři sázkové kanceláře Fortuna. Na to, že v prvním kvalifikačním zápase MS 2018 proti Severnímu Irsku (4. září) bude v roli hlavního kouče českého týmu Karel Jarolím, vypsali kurz 2,2:1. Mezi favority patří rovněž Lavička a Hašek (shodně 3:1). S odstupem následují Luboš Kozel (7:1), Zdeněk Zeman a Zdeněk Ščasný (oba 10:1). Na setrvání Pavla Vrby ve funkci lze vsadit v kurzu 3,5:1.

Byl by Karel Jarolím tím pravým nástupcem Pavla Vrby?
Ano
19 %
Ne
81 %
Celkem hlasovalo 9970 čtenářů.

Reklama