Hlavní obsah

Pelta jednal o uvolnění Jarolíma. Je v dohlednu dohoda?

Patnáctého července. Datum, kdy má být dotažen příchod trenéra Karla Jarolíma z Mladé Boleslavi k české fotbalové reprezentaci. Po včerejším jednání šéfa FAČR Miroslava Pelty a prezidenta středočeského klubu Josefa Dufka to uvedl web asociace.

Foto: David Taneček, ČTK

Předseda FAČR Miroslav Pelta na archivním snímku z ME.

Článek

„Na pondělní první schůzce si oba představitelé vyjasnili stávající situaci a domluvili se na dalším postupu jednání, ze kterých vzejde konkrétní dohoda v pátek 15. července. Do té doby se obě strany k jednání nebudou dále vyjadřovat," stojí v prohlášení.

Pelta v pátek oznámil, že výkonný výbor schválil jeho návrh, aby se nástupcem Pavla Vrby stal Jarolím. S tím, že kouč na jeho nabídku reagoval kladně. Oba se předběžně dohodli, že v kvalifikačních kolech Evropské ligy Jarolím současně povede i klub. A až poté se naplno přesune k národnímu týmu, který zkraje září vstoupí do kvalifikace o MS 2018.

To se však nesetkalo s pochopením u mladoboleslavského bosse Dufka, který se tvrdě ohradil vůči způsobu Peltovy komunikace. Nadzvedlo jej, že ho neinformoval, že hodlá Jarolíma přetáhnout k reprezentaci. „Vzhledem k tomu, v jakém aranžmá celá věc proběhla, budu tvrdý. Do jednání s panem Peltou půjdu s jednoznačným požadavkem, aby Karel Jarolím vedl Mladou Boleslav přinejmenším do konce roku," citoval Dufka server Aktuálně.cz. Jarolím má sice ve smlouvě výstupní klauzuli, FAČR ho tedy může po zaplacení jisté částky vykoupit. Pelta ani 59letý trenér však touto cestou jít nechtějí.

„Mimořádná situace vybízí k tomu, aby se udělalo mimořádné opatření. Nechci, aby to ublížilo ani jedné straně. Neumím a nechci v klubu zabouchnout dveře a odejít. Musí to mít nějakou štábní kulturu," řekl Jarolím Právu. Jasno by mělo být v pátek.

Reklama