Hlavní obsah

Fotbalová jednadvacítka bude bojovat o ME i s Černým a Schickem

Praha

Fotbalová reprezentace do 21 let sehraje klíčové zápasy o postup na mistrovství Evropy v Černé Hoře a Belgii v nejsilnějším možném složení. Trenér Vítězslav Lavička může využít i Václava Černého, Patrika Schicka či Tomáše Součka, o kterých se uvažovalo i s posunem do národního A-týmu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Patrik Schick.

Článek

"V naší nominaci je několik jmen, která jsou skloňována v souvislosti s áčkem. Úzce jsme s (trenérem národního týmu) Karlem Jarolímem a (manažerem) Jaromírem Šeterlem spolupracovali," řekl Lavička na dnešní tiskové konferenci.

"Pracovali jsme v širším týmu, průběžně se to vykomunikovávalo. Výsledek diskuzí byl, že zatím zůstávají v týmu jednadvacítky. Nejužší diskuze byla u Patrika Schicka. Řešili se i Černý a Souček, ovšem Černý nenastupuje za první tým Ajaxu a Souček střídá lepší výkony se slabšími," vysvětlil Šeterle.

Alespoň dvě remízy

Jednadvacítku čekají klíčové zápasy v boji o postup na mistrovství Evropy. Momentálně vede svou kvalifikační skupinu o pět bodů před Černou Horou a Belgií, na jejichž hřištích se nyní představí. Potřebuje tak s oběma uhrát alespoň remízy.

"Čeká nás maturita. Máme slibně rozjetou kvalifikaci a tyto zápasy jsou pro nás zápasy pravdy. S Černou Horou jsme doma nešťastně remizovali 3:3, je to nepříjemné mužstvo, má šikovné ofenzivní hráče. Dokázali zvítězit v Belgii, tabulka se tak ještě více vyrovnala. Čeká nás tam náročný zápas. A také v Belgii to pro nás bude další důležitý klíč pro postup," dodal Lavička.

PostNominace fotbalové reprezentace do 21 let na zápasy kvalifikace mistrovství Evropy v Černé Hoře (1. září v Podgorici) a v Belgii (6. září v Lovani):Klub
Brankáři
Ondřej KolářLiberec
Luděk VejmolaMladá Boleslav
Lukáš ZimaFC Janov
Obránci
Milan HavelBohemians 1905
Michael LüftnerTeplice
Lukáš VraštilBrno
Otto UrmaTeplice
Aleš MatějůPlzeň
Stefan SimičMouscron
Záložníci
Antonín BarákSlavia Praha
Aleš ČermákSparta Praha
Václav ČernýAjax Amsterodam
Michal HubínekBohemians 1905
Tomáš SoučekSlavia Praha
Jakub JanktoUdine
Daniel HolzerSparta Praha
Michal TrávníkJablonec
Útočníci
Lukáš JulišSparta Praha
Patrik SchickSampdoria Janov

Reklama