Hlavní obsah

Kadlec po skvělém výkonu při Jarolímově premiéře: Každý se chtěl novému trenérovi ukázat

Mladá Boleslav

Sebevědomým a dravým výkonem se prezentovali čeští fotbaloví reprezentanti ve středečním přípravném duelu s Arménií. Po debutu trenéra Karla Jarolíma na lavičce národního mužstva a výhře 3:0 vládla v domácí šatně mladoboleslavského stadiónu skvělá nálada.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Václav Kadlec střílí gól na 2:0 v přípravného utkání s Arménií.

Článek
Fotogalerie

„Každý se chtěl ukázat a podat co nejlepší výkon, aby trenérovi dokázal, že může hrát v nedělním kvalifikačním startu," komentoval nebývalou agresivitu hráčů v českém národním dresu útočník Václav Kadlec, který podle dánských médií přestoupí z Midtjyllandu do Sparty za 73 miliónů korun a bude tak nejdražším fotbalistou v historii české ligy.

Sám byl klíčovým mužem na cestě k vítězství. „Potvrdil, že má kvality pro národní mužstvo," nechtěl mladého střelce příliš velebit trenér Jarolím. Vždyť čtyřiadvacetiletý útočník se přihrávkou podílel na prvním vstřeleném gólu, druhý si pak sám připsal vydařenou střelou. „Jsem moc spokojený osobně. I celkově šlo podle mého názoru o velmi dobrý výkon v obou poločasech. Dodá nám to sebevědomí," promítal si s odstupem Kadlec konfrontaci s Arménií.

Bylo až neuvěřitelné, s jakou lehkostí se hráči vypořádali s minimálním časem stráveným společnou přípravou. Vždyť nově se rodící tým absolvoval pouze pondělní regenerační a úterní předzápasový trénink. „Ale hrávali jsme spolu v mládežnických reprezentacích, někteří kluci se znají z klubů. Proto součinnost fungovala," mínil Kadlec. „Navíc jsme věděli, že budeme hrát jenom poločas a není se na co šetřit. Každý dal do výkonu maximum, šlapali jsme naplno," vysvětloval útočník.

Nebezpečný jen Mchitarjan

„Snažili jsme se hodně napadat, pořád běhat. Pochopitelně nám pomohlo, že soupeř se snažil hrát, nesnížil se k nějakým nakopávaným míčům. Pouze Mchitarjan byl nebezpečný, zbytek protihráčů moc ne," přiznával Kadlec, jenž v národním mužstvu debutoval už před šesti lety a zažil i nevydařený domácí duel s Arménií (1:2) v kvalifikaci o MS 2014. „Tehdy předvedli větší kvalitu," vybavil si.

Středeční duel a jasné vítězství řešil hlavně s výhledem na nedělní začátek kvalifikace o MS 2018, k němuž na Letnou přijede Severní Irsko. „Je jasné, že půjde o kvalitnějšího protivníka. Ale pokud zopakujeme výkon z duelu proti Arménii, mělo by jít minimálně o dobrý základ."

Jak dopadne nedělní kvalifikační duel MS 2018 mezi Českem a Severním Irskem?
Vyhraje Česko
67,4 %
Utkání skončí remízou
16,4 %
Zvítězí Severní Irsko
16,2 %
Celkem hlasovalo 10283 čtenářů.

Reklama

Související témata: