Hlavní obsah

Lavička se musí obejít bez legionáře Schicka, áčko mělo přednost

Praha
Aktualizováno

Hned několik rošád udělal trenér Vítězslav Lavička v nominaci reprezentační jednadvacítky pro poslední kvalifikační duel ME proti Moldávii. Musel totiž oželet mladého legionáře Patrika Schicka, kterého kouč áčka Karel Jarolím povolal do první garnitury pro říjnové duely o postup na mistrovství světa v Německu a doma proti Ázerbájdžánu, v kádru se naopak objevuje Lukáš Hůlka z Mladé Boleslavi a Dominik Mašek z Bohemians.

Foto: Pavel Dosadil, Sport.cz

Patrik Schick zamířil z jednadvacítky do áčka.

Článek

„Samozřejmě že jsme s trenérem Jarolímem o Schickovi debatovali, áčko nakonec dostalo přednost," přiznal kouč mladé garnitury Lavička, že o mladého legionáře pochopitelně hodně stál.

"Typologicky je jiným útočníkem než Škoda nebo Necid, které jsme v nomiaci měli. Byl bych ale samo sebou raději, kdyby v Itálii nastupoval častěji," vysvětloval svůj tah trenér Jarolím.

Pro Lavičkovu jednadvavcítku je zápas s Moldávií  hodně důležitý. „Přímý postup ve vlastní moci nemáme, nezbývá nám než vyhrát a čekat na výsledky Belgie v posledních dvou kvalifikačních střetnutích," přiznává trenér, že nic jiného než vítězství pro jeho celek neexistuje.

V duelu, který se bude hrát 7. října ve Znojmě, je česká jednadvacítka pochopitelně favoritem. „Jednoduché to ovšem nebude, protože Moldávie je houževnatým soupeřem, který navíc přijede povzbuzen výsledkem předchozího střetnutí v Lotyšsku. Informací o něm však máme dost," nechal se slyšet Lavička, který do svého kádru povolal dvě nové tváře - Hůlku z Mladé Boleslavi a Maška z Bohemians.

„Oba si o nominaci řekli výkony ve svých klubech. O Maškovi jsme uvažovali už dřív, ale buď z ní vypadl pro zranění, nebo proto, že v Hamburku nehrál," poznamenal Lavička.

Brankáři
Ondřej KolářVarnsdorf
Luděk VejmolaMladá Boleslav
Lukáš ZimaFC Janov
Obránci
Milan HavelBohemians 1905
Lukáš HůlkaMladá Boleslav
Michael LüftnerTeplice
Aleš MatějůViktoria Plzeň
Stefan SimičMouscron
Záložníci
Antonín BarákSlavia
Aleš ČermákSparta
Václav ČernýAjax
Daniel HolzerSparta
Michal HubínekBohemians 1905
Jakub JanktoUdine
Dominik MašekBohemians 1905
Tomáš SoučekSlavia
Michal TrávníkJablonec
Útočníci
Stanislav KlobásaMladá Boleslav
Lukáš JulišSparta

Reklama