Hlavní obsah

Dobře provedené rychlé brejky platí na každý tým, nabídl recept na Němce Kadlec

Hamburk

Sparťanský útočník Václav Kadlec by měl být tím, kdo bude zlobit obranu německých mistrů světa. Nabídl i recept na to, co by na soupeře mohlo platit a věří, že na Hamburk, kde se mu v dresu Frankfurtu dařilo, bude mít hezké vzpomínky i po dnešním večeru...

Trénink reprezentace a Václav KadlecVideo: Sport.cz

 
Článek

Čeká vás zápas s mistry světa. Převládá chuť si proti nim zahrát, nebo spíš obava, že utkání může skončit vysokou porážkou?

Každý z nás chce nastoupit. Je to výzva, proti světovým šampiónům nehrajete každý týden. Také by bylo špatné, kdyby mezi námi byl někdo, kdo by se sám pasoval do role náhradníka, nebo měl dokonce strach.

Očekává se bouřlivé prostředí, Němci hlásí, že je vyprodáno. Nemůže se stát, že mladí hráči, kteří nemají tolik zkušeností a je jich v týmu poměrně hodně, atmosféře podlehnou?

Z toho obavu nemám. Zahrát si v krásné atmosféře na zaplněném stadiónu, to je přání každého fotbalisty.

Němci jsou jasnými favority. Co všechno by se muselo sejít, abyste s nimi uhráli alespoň remízu?

Základem pro dobrý výsledek je náš maximální výkon. Když takový podáme, nějaká šance tam je. Pak uvidíme, v jaké formě budou oni. Ale nebudu říkat, že Němci jsou o několik tříd výš než my. Samozřejmě kvalitu mají obrovskou, nepochybně vyšší než my. Není to však o tom, že Němci by museli mít vyloženě špatný den a my ten nejlepší v životě.

Mají nějakou slabinu třeba v obraně?

Něco se najde... Ale nevím, jestli zrovna je slabinou obrana. Tři z obranné čtyřky hrají v Bayernu, jen Hector v Kolíně nad Rýnem.

Co by na Němce podle vás mohlo platit?

Když hrajete na rychlé brejky, které jsou dobře provedené a správně doplněné, má s tím problém sebelepší tým.

Vyhovují vám zápasy s vyloženými favority? Třeba Interu Milán jste dal dva góly...

To bych neřekl, že mi vyloženě vyhovují. Obecně mi ale sedí styl hry na brejky, protože jsem takový typ hráče. Hru na brejky se musí papírově slabší mužstva snažit proti favoritům uplatnit.

Mohou vás Němci podcenit?

To si nemyslím. Jsou to profesionálové, vynikající hráči, kteří to mají v hlavách srovnané a vědí, o co jde.

Obecně se říká, že nejsilnější zbraní německé reprezentace je středová řada...

Neřekl bych, že je vysloveně jejich nejsilnější zbraní. Němci mají velice kompaktní a vyrovnaný tým ve všech řadách. Na každý post mají minimálně dva velmi kvalitní hráče.

Máte nějakou osobní zkušenost s německými reprezentanty?

Za reprezentaci jsem proti některým z nich hrál v jednadvacítce. Proti dalším jsem kopal v bundeslize, třeba proti Boatengovi z Bayernu, nebo Hummelsovi, když byl v Dortmundu, potkal jsem i další.

Je mezi německými reprezentanty někdo, kdo se vám herně líbí?

Paradoxně mám rád Jéroma Boatenga, i když je to obránce, takže vlastně hraji proti němu. K mým oblíbeným hráčům patří i Toni Kroos, protože fandím Realu Madrid. Mezi útočníky nemají nikoho, kdo by hrál podobně jako já a mohl bych si od něj něco vzít.

Vám se německé angažmá ve Frankfurtu nepovedlo podle představ. Budete se chtít o to víc tady ukázat?

Asi budu mít vyšší motivaci. Angažmá nebylo úplně vydařené. Chtěl bych se tu ukázat v co nejlepším světle.

Jak se vám dařilo v hamburské aréně?

Byl jsem tady dvakrát. Jednou jsem nastoupil, podruhé ne. Lucas Piazón tady dával krásný gól z přímého kopu zrovna Jardovi Drobnému, když v Hamburku chytal. Vyhráli jsme tu, takže na Hamburk mám pozitivní vzpomínky a rád bych, aby takové zůstali i po sobotním večeru.

Reklama

Související témata: