Hlavní obsah

Přece nebudu do hráčů od začátku hustit, aby jen bránili? věří Jarolím, že jde správnou cestou

Hamburk

Tvářil se statečně. Snažil se na sobě nedat znát, že měl o hře a výkonu svého týmu jinou představu. Že chtěl uhrát v Hamburku lepší výsledek a tříbranková kvalifikační prohra se mu tudíž skousává těžko. „Nikdy ale nebudu do hráčů hustit, aby jen bránili a vyčkávali. Chci na nich odvážnou hru i dopředu, protože jsem přesvědčený, že jde o cestu správnou. A porážka na tom nic nemění," stál si na svém kouč české reprezentace Karel Jarolím.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Český kouč Karel Jarolím při utkání s Německem.

Článek

Němci váš nově se rodící tým vyprovodili s třígólovým přídělem. Zdá se vám odpovídající? Je pro vás milosrdný, nebo naopak příliš krutý?

Věděli jsme, co nás čeká...

Takže jste si připouštěl, že by konfrontace v Hamburku mohla takhle dopadnout?

Připouštěl, nepřipouštěl, člověk předvídat nemůže. Mohlo to prostě nastat.

Jste víc zklamaný výsledkem, nebo hrou?

Měli jsme pasáže, kdy se zdálo, že by náš projev mohl být dobrý, ale všechno srážela a ovlivňovala zbytečná nervozita některých hráčů

Alespoň jedno pozitivum pro vás utkání určitě mělo - mohl jste své hráče poznat ve skutečně těžké zkoušce.

Přesně tak, jedině takovéto zápasy hráče pořádně prověří. A my hráče poznáváme za pochodu.

Přemýšlel jste v průběhu střetnutí, kde jsou hranice zdravé odvahy? Byť sice jen z náznaků, ale přesto bylo patrné, že nechcete pouze bránit a chtěli byste hrát  odvážně.

Přece nebudeme od samého začátku do hráčů hustit, aby zaparkovali před vlastní šestnáctkou autobus a jen bránili? Takovou cestou já rozhodně nepůjdu. Chtěli jsme hrát bezpečně zezadu, ale přitom i odvážně a útočně, protože jsem přesvědčený, že jedině takováto cesta je dobrá. A prohra s Němci o tři branky na tom nemůže nic změnit.

První půli jste ještě přestáli a prohrávali jen o gól, jenže hned po změně stran jste dostali druhou ránu a na bránu se valil jeden útok domácích za druhým. Jak vám v tu chvíli bylo?

Nepokrývali jsme prostory po stranách, domácí hru rychle přenášeli, naši beci se nevraceli, nedohrávali jsme souboje, scházel důraz, agresivita. Laciných ztrát bvla prostě spousta. I v situacích, kdy jsme pod tlakem nebyli...

Takže jste očekával lepší individuální výkony?

Od některých hráčů docela určitě. Nepodali výkon, jakého jsou schopni. I pro mě šlo o cennou zkušenost, protože jsem byl sám zvědav, co takovéto střetnutí s hráči udělá.

Přesto jste dál odhodlaný bojovat ve skupině u druhé místo...

Rád bych hrál o první, ale Němci ukázali, že jsou týmem, který je už nějakou dobu pohromadě, což je na nich patrné. To, že jejich hráči působí v bundeslize nebo v zahraničních soutěžích také. Byla to pro nás dobrá zkušenost, kterou bychom měli uplatnit v dalších zápasech.

Reklama

Související témata: