Hlavní obsah

Německý snajpr Müller se už zase probral, takže si proti Čechům užíval gólů i legrace

Hamburk

Probral se v pravý čas, takže Německo má zase obávaného snajpra. „Ale gólů jsem mohl nastřílet víc,“ přiznával Thomas Müller, jenž v kvalifikaci o postup na světový šampionát v Rusku obšťastnil dvěma góly Nory, stejně jako v sobotní hamburské noci českou reprezentaci. A to jen u dvou branek zůstat nemuselo, protože šancí se mu při koncertu Löwova týmu nabízelo mnohem víc.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Thomas Müller a Mario Götze se radují z gólu proti českému týmu.

Článek
Fotogalerie

Přitom po evropském šampionátu ve Francii Müllera proklínali a málem zatracovali, neboť se tam v průběhu 570 minut netrefil ani jednou. Po dosavadních zápasech mnichovského Bayernu na ligové a evropské scéně zrovna tak, neboť má na kontě jediný gól.

„Na mistrovství Evropy jsem skutečně spálil spoustu šancí, ale měl jsem také hodně smůly. Vždyť jsem třeba dvakrát trefil tyč," bránil se Müller i v Hamburku reminiscencím na francouzské trápení.

„Nemyslím, že bylo třeba hledat konkrétní důvody, proč tomu tak v Müllerově případě bylo. Nešlo jen o něho, my tam měli obecně s využíváním střeleckých příležitostí problém. V šampionátové analýze jsem to zdůraznil, v přípravě na tom pracujeme," zastával se svého kanonýra trenér Němců Joachim Löw.

„Není to ale jen o nácviku střelbu a zakončení, je to i o sebevědomí hráčů. Thomas ho potřeboval zase získat, protože je hráčem, který branky dovede dávat. Proti Čechům to ostatně znovu dokázal, takže o to víc nepochopitelná se pod vlivem jeho čtyř kvalifikačních gólů jeví bilance z EURO," bral střelce v ochranu.

„I po evropském šampionátu jsem se snažil myslet pozitivně a být správně naladěný. Nevěnovat pozornost tomu, co se o mně říká a píše bez ohledu na to, zda jde o věci negativní či pozitivní. Důležité bylo soustředit se na zápasy, jež přijdou, pracovat na střelbě a řešení finálních situací. A také si v klubu i v reprezentaci vzít z rad každého z trenérů co nejvíc. Naslouchat svému vnitřnímu hlasu, zůstat klidný a soustředěný," vysvětloval sedmadvacetiletý útočník své probuzení.

V dresu německé reprezentace ho předvedl v kvalifikaci už podruhé, takže i český gólman Vaclík si ho bude dobře pamatovat.

„Mohli jsme vyhrát minimálně dvojnásobným rozdílem, protože jsme hráli koncentrovaně a příležitostí měli spoustu. Zvláště, když soupeř po hodině hry vyhasl. Ale i tak to byl nádherný večer, který jsme suverénně ovládli a přitom si užili i spoustou legrace. A skvělé fanoušky jsme určitě také pobavili," liboval si snajpr hamburského večera Thomas Müller.

Reklama

Související témata: