Hlavní obsah

Krejčí se vrací na scénu. Po Svědíkovi přebírá dvacítku

Praha
Aktualizováno

Dovedl Plzeň k loňskému titulu a byl vyhlášen trenérem roku. Od léta však byl Karel Krejčí bez angažmá a na scénu se vrací až nyní. Osmačtyřicetiletý kouč převzal fotbalovou reprezentaci do 20 let. Bývalý Vrbův asistent u národního týmu na lavičce nahradí Martina Svědíka, který v prosinci zamířil do Mladé Boleslavi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Karel Krejčí se zdraví s fanoušky během oslav titulu v Plzni.

Článek

Půlroční volno končí. Trenér Karel Krejčí se vrací do strahovských služeb.

„Jsem rád, že mohu působit u reprezentačního výběru. Považuji takovýto post, ať jde o jakoukoli věkovou kategorii, za určité vyznamenání. Proto jsem přivítal, že se po několika měsících opět vracím k práci pro asociaci," pochvaluje si na webu FAČR. "Je to práce s mladými hráči, ale s ní mám velké zkušenosti a myslím, že mohu říci i výsledky. Ať už v Příbrami nebo v Plzni. Podařilo se tam vychovat řadu hráčů pro vrcholový fotbal a někteří se dostali až do reprezentace."

Krejčí má bohaté zkušenosti jak z práce s mládeží, tak s prvoligovým fotbalem. A v pozici asistenta trenéra Pavla Vrby u národního týmu si vyzkoušel specifickou práci u reprezentačního výběru. V minulé sezóně dovedl Plzeň k mistrovskému titulu a 16 výhrami za sebou vytvořil nový ligový rekord. U reprezentačního áčka spolu s Vrbou skončil po loňském neúspěšném mistrovství Evropy ve Francii.

Těší se na novou kvalitní soutěž

V nové funkci Krejčí začne sestavením realizačního týmu a jarními přátelskými zápasy. Letos na podzim a příští rok na jaře pak bude výběr do 20 let hrát velmi atraktivní soutěž, která se jmenuje Elitní liga U20. Je určena pro osm vybraných zemí (Anglie, Francie, Itálie, Německo, Nizozemsko, Polsko, Švýcarsko a Česko). Bude se hrát v oficiálních reprezentačních termínech jen na sedm kol. V dalším ročníku soutěže si pak země pořadatelství vymění. Česko začne 31. srpna ve Francii, pak bude 4. září hostit Německo. Následují utkání s Polskem, v Anglii, ve Švýcarsku, s Itálií a v Nizozemsku, kde cyklus skončí 27. března příštího roku.

„Je určitě pozitivní, že budeme mít možnost pravidelné konfrontace s fotbalově velmi silnými zeměmi. Hlavním úkolem reprezentace do dvaceti let je připravit hráče na přechod do jedenadvacítky, která pak hraje kvalifikace o postup na mistrovství Evropy. A zápasy s kvalitními soupeři, ve kterých navíc půjde i o určitý prvek soutěživosti, hráčům mohou hodně dát," těší se Krejčí na novou soutěž.

Reklama

Související témata: