Hlavní obsah

Trenér Brückner konec v reprezentaci neplánuje

PRAHA

Na pondělní tiskové konferenci k nominaci české fotbalové reprezentace na mistrovství světa zazněla i otázka na další působení trenéra Karla Brücknera. Šestašedesátiletému matadorovi končí po šampionátu smlouva a o jejím prodloužení zatím nebyla řeč.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Karel Brückner po postupu na mistrovství světa

Článek

Úspěšný trenér, který vede reprezentaci od roku 2002, konec u národního celku neplánuje, prodloužení očekává i manažer reprezentace Vlastimil Košťál. "Máme eminentní zájem na tom, aby Karel Brückner prodloužil smlouvu. Jednat budeme po šampionátu v Německu," řekl svazový místopředseda.

S úsměvem se k dalšímu angažmá vyjádřil i Karel Brückner. "Někde jsem si přečetl, že po mistrovství skončím. Ale neřekl jsem po jakém. Po tomhle v Německu to ještě nebude," řekl dobře naladěný kouč.

Ten očekává, že po mistrovství v Německu dojde k výrazné obměně národního celku. "Tým jsme před lety stavěli s ohledem nejen na mistrovství Evropy v Portugalsku, ale i na letošní mistrovství světa v Německu," uvedl Brückner.

Dá se tedy očekávat, že o kontinentální šampionát bude bojovat zcela jiný tým, než ten současný. "Za dva měsíce se bude kádr měnit víc, než za předchozí dva cykly předtím," upozornil na pravděpodobné změny Karel Brückner.

Reklama