Hlavní obsah

Po remíze v Liberci Hušbauer tvrdil, že je v dobré formě, po pár hodinách se skutečně dočkal dodatečné nominace

Praha
Aktualizováno

Přece jen se dočkal. Ještě po sobotním ligovém duelu v Liberci byl slávistický dirigent Josef Hušbauer smířený s tím, že během reprezentační přestávky zůstane v Edenu a se spoluhráči, kteří se trenérovi Jarolímovi do nominace národního týmu nevešli, se bude připravovat na derby se Spartou, jež čeká na sešívané v příštím ligovém kole. V nedělním dopoledni už ale bylo všechno jinak. I Hušbauerovi pozvánka na sraz přišla. Dodatečná, ale přesto se v reprezentačním kádru objeví. Legionář z tureckého Antalayspooru Ondřej Čelůstka rovněž, protože i jeho trenér povolal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Slavie Praha Josef Hušbauer se dodatečné nominace přece jen dočkal.

Článek

Jarní atak Slavie za mistrovským titulem diriguje, i v sobotním ligovém utkání pod Ještědem dělal Josef Hušbauer všechno možné, aby strhnul vítězství na stranu svého týmu a Pražené si odvezli tři body. Dvě trefená břevna o tom svědčila. Několik střeleckých pokusů, které skvělý domácí gólman Dúbravka likvidoval, rovněž.

„Chytal fantasticky a Liberec několikrát podržel. Ale my přesto mohli zápas rozhodnout, protože šancí jsme měli spoustu. Zdálo se, že je jen otázkou času, kdy přidáme druhou branku, ale bohužel to do domácí brány už nespadlo. V předchozích zápasech s Plzní a Teplicemi jsme měli štěstí, neboť jsme dali vítězné góly tři, respektive dvě minuty před koncem, ale nemohli jsme počítat, že to tak bude pořád," litoval Hušbauer ztracených bodů.

Lítost nad tím, že na rozdíl od slávistických spoluhráčů Pavlenky, Sýkory, Baráka, Zmrhala a Škody v nominaci české reprezentace nefiguruje, však najevo nedával.

„Není ještě v top formě," zdůvodnil při oznamování nominace trenér Karel Jarolím, proč Hušbauer nefiguruje ani mezi náhradníky na středeční přípravný zápas s Litvou a nedělní kvalifikační duel o postup na MS 2018 proti San Marinu.

„Nechtěl bych to komentovat," reagoval Hušbauer na trenérův argument po remíze v Liberci. „Z patnácti možných jarních bodů jich máme třináct, takže naše forma je na dobré úrovni. Moje také, navíc se cítím dobře."

V nedělním dopoledni se ovšem Hušbauer nominace dočkal. Naposledy si za národní tým zahrál v červnu roku 2014 proti Rakušanům, teď bude mít možnost v duelech s Litvou a San Marinem připojit k devíti předchozím startům desátý.

To Ondřej Čelůstka, kterého trenér Jarolím rovněž do národního týmu povolal, má před sebou teprve případný druhý start. Sedmadvacetiletý legionář z tureckého Antalyasporu si zatím zahrál jen v přípravě proti Kanadě z listopadu 2013, kdy se hned po třech minutách zapsal mezi reprezentační střelce.

Teď společně s Hušbauerem doplní národní tým, do něhož byli už v pátek dodatečně povoláni Tomáš Hořava s Adamem Hlouškem. Reprezentace se sejde v pondělí v Praze, ve středu hraje v Ústí nad Labem přípravu s Litvou, v neděli v Serravalle kvalifikaci se San Marinem.

Reklama

Související témata: