Hlavní obsah

Doma řve syn, i proto Hušbauer nominaci přivítal. Konečně se pořádně vyspí

zp, dosSport.cz

Nejdřív dostal od reprezentačního kouče vzkaz: Nejsi v top formě, proto s tebou na rozdíl od pěti dalších slávistů pro kvalifikaci se San Marinem nepočítám. „Celá Slavia je na jaře v dobré formě, já také,“ namítal ještě v sobotním podvečeru Josef Hušbauer, ale do polemiky s trenérem Karlem Jarolímem se nemínil pouštět.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávisté Josef Hušbauer (vpravo) a Jaromír Zmrhal během tréninku fotbalové reprezentace.

Článek
Fotogalerie

Dušan Uhrin st. o zkušenostech s fotbalovými trpaslíky

Dobře udělal, protože už pár hodin po ligovém duelu v Liberci dostal pozvánku do národního týmu také. Jako šestý slávista.

„Překvapilo mě to. Byl jsem smířený, že se do reprezentace nepodívám. Už vůbec nikdy, protože jsem si musel přiznat, že nejsem nejmladší," udivilo slávistického záložníka, že Jarolím svůj názor přehodnotil. Po Hušbauerově výkonu v utkání pod Ještědem, za který si i díky dvěma trefeným břevnům a dalším vydařeným střeleckým pokusům vysloužil absolutorium, k tomu měl ale trenér důvod.

„Já pomáhám mužstvu, mladí kluci v mančaftu zase mně. Bez nich bych tady nebyl," přiznával sedmadvacetiletý záložník, který si do národního týmu vrátil po dvou a půl letech. Naposledy si totiž zahrál přípravu s Rakouskem v létě roku 2014. Od té doby nic. Nominace se mu vyhýbala. Pod Vrbou a zpočátku i pod Jarolímem měl utrum.

„Nijak extra se mi nedařilo, pak přišlo hostování v italském Cagliari a zase návrat do Sparty, do toho zranění a přestup do Edenu. I proto jsem z reprezentace vypadl a už se soustředil na to, abych pravidelně hrál ve Slavii a dočkal se úspěchu s ní."

Manželka by byla raději, kdybych byl doma

Nominace ale za ním přece dorazila. Na středeční přípravu s Litvou, na nedělní kvalifikační konfrontaci v San Marinu pochopitelně také.

„Manželka by byla raději, kdybych zůstal doma a pomohl jí s druhým synem, který se nám narodil. Je to strašný řvoun," prozrazoval Hušbauer, že doma pozvání do reprezentace přílišné nadšení nevyvolalo. „Ale nakonec mi ho žena přála, protože se konečně vyspím. I když kdo ví, jak to bude v noci s Honzou Sýkorou," dobíral si klubového spoluhráče, s nímž během srazu sdílí společný pokoj.

San Marino? Povinné body. Bude to podobné jako ve Slavii

I na hřišti by se mohli společně objevit a ziskem povinných bodů v San Marinem udržet při životě kvalifikační naděje české reprezentace na účast v baráži o světový šampionát 2018 v Rusku.

„Němci si samozřejmě postup z prvního místa pohlídají, na druhou příčku ve skupině ale dosáhnout můžeme. Vždyť se bude hrát ještě o spoustu bodů. Ty ze San Marina jsou povinností, ale nebude zase až tak snadné je získat. Domácí budou určitě bránit v deseti a spoléhat jen na brejky. Prostě něco podobného, jako když hrajeme se Slavií v Edenu, kam každý soupeř přijíždí také jen bránit. Nesmíme proto nic podcenit, dát rychlý gól, uklidnit se a pak určitě přijdou i další branky," má Hušbauer dopředu jasno, jak se bude nedělní kvalifikační duel v Serravalle odvíjet

Reklama

Související témata: