Hlavní obsah

Nad startem útočné zbraně z Janova dál visí otazník. Jarolím povolal další dva náhradníky!

Ústí nad Labem

Pořád váhá a čeká. S mladým legionářem Patrikem Schickem ze Sampdorie Janov a hlavně jeho góly reprezentační kouč Karel Jarolím v nedělním kvalifikačním duelu v San Marinu napevno počítal, ale teď pořád neví, na čem je. „Ve čtvrtek dopoledne snad budu moudřejší a podle toho se zařídím,“ vysvětloval, proč se před středeční generálkou proti Litvě rozhodl rozšířit dvaadvacetičlenný kádr o dva další hráče - mladoboleslavské duo Petr Mareš, Tomáš Přikryl. Schick totiž se zhmožděným kotníkem pořád pajdá a nikdo si netroufne odhadnout, jak na tom v příštích dnech bude.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenéři Miroslav Koubek (vlevo) a Karel Jarolím čekají, jak na tom bude Patrik Schick.

Článek

Reprezentační kouč se proto připravuje na pesimističtější variantu. V Serravalle bez Schicka. „Přitom jsem počítal, že by do zápasu v San Marinu zasáhl. I proto, že v italské lize své kvality prokazuje. Teď bude na ostatních, aby ho nahradili a my, při vší úctě k soupeři, tři povinné body získali," doznával Jarolím před generálkou proti Litvě, kterou se svým týmem sehraje ve středu od 18 hodin v Ústí nad Labem.

Ústí navodí atmosféru v Serravalle

Malý městský stadiónek pro čtyři tisíce diváků je jako stvořený, aby navodil atmosféru a podobenství s nedělní Serravallou.

„Mohli bychom se tady skutečně dobře adaptovat," doufá Jarolím. „Lepší hrát na malém stadiónu, který bude plný lidí, než na velkém, jenž bude prázdný," přidal se k němu Tomáš Sivok, jenž nejspíš zase navlékne kapitánskou pásku.

„Horší než na podzim v Mladé Boleslavi to být nemůže," snažil se trenér zapudit vzpomínky na přípravu s Dánskem, která se hrála před návštěvou přímo ostudnou. Však tehdejší soupeři sarkasticky reagovali, že by i v Grónsku přišlo na fotbal víc lidí...

Přikryl s Marešem jako rezerva

V Ústí bude plno, takže Jarolímův výběr by se měl ukázat. Už i s mladoboleslavskými akvizicemi Přikrylem a Marešem, které trenér dodatečně povolal.

„Zatím ze zdravotně preventivních důvodů. Chci mít nějakou hráčskou rezervu, protože teprve uvidím, co přinesou další dny," vysvětloval. Zda ale oba hráče vezme i do San Marina, to zatím netuší.

„Nominace může být třiadvacetičlenná a já teď mám o jednoho hráče víc. Navíc je dost dobře možné, že se ke kvalifikaci vydám s užším kádrem," váhá Jarolím zatím i nad početním složením své ekipy.

Věří totiž, že mu středeční konfrontace s Litvou řekne víc a on bude moudřejší. „Důležitý bude nejen výsledek, ale i převedená hra. Chtěl bych do San Marina letět s tím, že jsme přípravu odehráli kvalitně a že jsme dali i góly, kterém nám zvedou sebevědomí. Slováci nastříleli Litevcům v listopadové kvalifikaci čtyři branky, ale náš středeční soupeř zase až tak slabý nebyl. V poli má šikovné hráče, organizace hry rovněž slušná, jen finální fázi a defenzívu má slabší," připravoval Jarolím své svěřence na to, co je čeká.

O San Marinu zatím řeč nebyla. To až ve čtvrtek, kdy bude Jarolím vědět, jak na tom Schick je.

Reklama

Související témata: