Hlavní obsah

Další odklad. Až po Litvě se Jarolím rozhodne, s jak početným ansámblem vyrazí do San Marina

Ústí nad Labem

Reprezentační kouč si naplánoval další odklad. Na čtvrtek. Teprve až si shrne a zanalyzuje dnešní přípravu s Litvou a zjistí, jak na tom zraněný Patrik Schick je, rozhodne se Karel Jarolím s definitivní platností, s jak početným ansámblem k nedělní kvalifikaci do San Marina vyrazí. Nad tím, co se od jeho mužstva v Serravalle čeká, však dumat nemusí. Tři body jsou samozřejmě povinností.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Patrik Schick a Rahid Amirgulijev z Ázerbájdžánu během utkání kvalifikace MS 2018.

Článek
Fotogalerie

Dušan Uhrin st. o zkušenostech s fotbalovými trpaslíky

Teď už máte pomalu hráčů, že nevíte co s nimi. Čeká vás konfrontace s fotbalovým trpaslíkem a vy jste povolal do reprezentace ještě Mareše s Přikrylem. To chcete do San Marina opravdu letět s tak početným ansámblem?

Mareše s Přikrylem jsem před přípravou s Litvou povolal spíše se zdravotně preventivních důvodů. Chci mít nějakou rezervu.

To kvůli Schickovi, který je zraněný a vy pořád nevíte, zda bude k dispozici?

Vzhledem ke kvalitním výkonům, které podává v italské lize, jsem počítal s tím, že v neděli do kvalifikace zasáhne. Ale zatím to vypadá, že k dispozici nebude.

Přípravný zápas ČR - Litva se hraje dnes v 18 hodin v Ústí nad Labem, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž sledujte na www.sport.cz

Takže proto další povolaní náhradníci a prodlužující se čekání?

Ve čtvrtek bych měl být moudřejší a pak se rozhodnu.

Představovala by absence Schicka velký zásah do plánu, které jste si na trpaslíka z Apeninského poloostrova nachystal?

To už se stává, že fotbal přináší zranění. Na ostatních by bylo, aby ho případně nahradili, protože při vší úctě k San Marinu jde o povinné tři body, které musíme získat.

Takže v pátek poletíte s kompletním kádrem, který jste nominoval, a na místě se rozhodnete, kdo bude hrát?

Momentálně mám čtyřiadvacet hráčů, takže všichni letět nemohou. A dost možná jich nepoletí ani třiadvacet, protože nominaci nakonec třeba zúžím.

Nebylo by jednodušší vsadit rovnou na kostru ze Slavie, protože slávistům se momentálně daří a jistou záruku představují?

I tahle možnost mě napadá. Moudřejší ale budu až po středeční přípravě s Litvou, kdy si všechno vyhodnotím. Ale zmiňovaná eventualita je skutečně také možná.

Co vůbec čekáte od přípravy s Litvou?

Dobrý výsledek i předvedenou hru, abych po zápase mohl říci, že jsme ho odehráli kvalitně.

S Litvou by to zase neměl být až takový problém, když ji v listopadu v kvalifikačním střetnutí vyprovodili Slováci s čtyřgólovým přídělem.

Viděl jsem ten zápas a musím připomenout, že Slováci byli mimořádně produktivní. Ale viděl jsem i remízu Litvy se Skotskem 1:1.

Takže jaký úsudek jste si o dnešním protivníkovi udělal?

V poli má šikovné hráče, i organizace hry je slušná. Problém ale Litevci mají ve finální fázi a v defenzivě. Toho bychom měli využít, abychom se střelecky prosadili. Zápas bude mít pochopitelně jiný charakter než nedělní kvalifikace v San Marinu, ale potřebujeme si zvednout sebevědomí a začít dávat góly. Jestliže chceme na podzim hrát v kvalifikaci ještě o postup, musíme bezpodmínečně zvládnout dvě nadcházející střetnutí v San Marinu a pak v červnu v Norsku. A bez vstřelených gólů to nepůjde.

Proto tedy padla pro přípravu volba na Ústí a malý stadión, kde se bude příprava hrát?

Stadionek v Ústí není opravdu velký. Je to něco podobného, co nás čeká v San Marinu, takže bychom se mohli dopředu adaptovat na nedělní utkání.

Reklama

Související témata: