Hlavní obsah

Podobenství s podzimem Jarolíma zarazilo. Doufám, že v San Marinu bude výsledek lepší, řekl

Aktualizováno

Zarazil se, když po třígólové výhře nad Litvou padla zmínka o podobenství s podzimem. Trenér Jarolím totiž při premiéře na lavičce národního týmu slavil vítězství nad Arménií 3:0, aby poté v kvalifikačním duelu o postup na mistrovství světa remizoval v Praze se Severním Irskem 0:0. „Věřím, že tentokrát bude v San Marinu výsledek lepší,“ doufá Karel Jarolím před cestou k dalšímu dílu kvalifikace o účast na MS 2018 v Rusku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český reprezentant Michael Krmenčík se raduje se spoluhráči z gólu proti Litvě.

Článek
Fotogalerie

Česko - Litva, sestřih utkání

Krmenčík si vynutil faul, po němž padl úvodní gól zápasu

Krmenčík slušně rozjetou šanci v závěru zápasu už nevyužil

Jakub Jankto oslavil reprezentační debut gólem

Škoda se proti Litvě střelecky neprosadil. Ale byl blízko

Před přípravou s Litvou jste naznačoval, že byste mohl využít momentální pohody a dobré formy slávistů a právě z nich stvořit kostru reprezentační jedenáctky pro kvalifikaci se San Marinem. Naznačil vám zápas v Ústí, že by to mohlo být řešení?

Zatím nechci dělat unáhlené závěry. Chci si na přípravné střetnutí s Litvou znovu podívat a posoudit, co je a není vhodné.

Nejspíš proto, že po hromadném střídání o přestávce vám jedenáctka z druhého poločasu nabourala představy, které jste měl nachystané...

Ale já dopředu avizoval, že do utkání nasadím vlastně dvě jedenáctky. A vůbec to neznamenalo, že ta z první půle bude totožná se sestavou, s níž počítám pro nedělní kvalifikaci.

Hráči to ale možná tak vnímali...

I oni o tom věděli, ale je pravdou, že sestava z druhé půle byla živější, měla větší motivaci a prosadila se i střelecky.

Hlavně debutující Jankto a Krmenčík jako by vám chtěli říct, že s nimi máte počítat.

Jankto prokázal, že jen tak pro nic za nic nenastupuje pravidelně v italské lize. Byl jsem rád, že jsem ho konečně viděl na vlastní oči, protože prokázal své kvality, dokázal nahrát, zakončit. Zápas se mu vydařil a má větší šanci objevit se v základní sestavě, než před utkáním.

Plzeňský Krmenčík překvapil podobně. Na jaře se mu ve Viktorii příliš nedaří, v úvodních kolech pro něho trenér Pivarník neměl dokonce místo v sestavě, v reprezentaci však působil jako vyměněný. První gól zařídil, třetí dal.

Už před utkáním jsem na něm viděl, jak se těší. A hrál opravdu s chutí, odvedl kus práce a prosadil se i střelecky.

Takže vám hlavu zamotali oba?

Zamotalo mi ji víc hráčů. Někteří svým kvalitním výkonem příjemně, od jiných jsem očekával víc, takže jsem byl jejich hrou trochu zklamaný. Netvrdím, že to byl propadák, ale laciných ztrát míče hlavně v přechodové fázi bylo dost, některé situace měli rovněž řešit lépe.

Nakonec jste v přípravě vyhráli shodným tříbrankovým rozdílem jako při podzimní premiéře proti Arménii, kdy jste u reprezentace začínal. Nenapadlo vás i další podobenství?

Ani o tom nemluvte. Věřím, že tentokrát bude v San Marinu výsledek lepší.

Reklama

Související témata: