Hlavní obsah

Reprezentační navrátilec Čelůstka si připsal další kanadský bod. Není to špatné, směje se

Dva starty, dva kanadské body. Na krajního obránce vynikající bilance. Návrat do fotbalové reprezentace po více než třech letech oslavil Ondřej Čelůstka přihrávkou na gól Michaela Krmenčíka ve středeční přípravě s Litvou. Navázal tím na svoji úspěšnou premiéru z listopadu 2013 proti Kanadě (2:0), ve které dokonce skóroval.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Čelůstka (vpředu) během tréninku fotbalové reprezentace.

Článek

Česko - Litva, sestřih utkání

Škoda se proti Litvě střelecky neprosadil. Ale byl blízko

Krmenčík slušně rozjetou šanci v závěru zápasu už nevyužil

Jakub Jankto oslavil reprezentační debut gólem

„Není to špatné, že," usmíval se Čelůstka. „Pro obránce je dvojnásob potěšující, když přispěje do ofenzívy nějakým bodem," dodal bek tureckého Antalyasporu. Že se ještě někdy objeví v národním týmu, v to už nedoufal.

Ostatně, když mu zprávu o dodatečné nominaci chtěl zvěstovat reprezentační manažer Jaromír Šeterle, nezvedl mu telefon. Neměl ho uloženého v seznamu, cizí čísla většinou ignoruje. Radostnou informaci mu nakonec sdělil otec, kterému se funkcionář dozvonil.

Po povedeném vystoupení proti Litvě má ovšem Čelůstka naději, že jej kouč Jarolím využije i pro další srazy. „O tom nechci spekulovat. Nechávám to čistě na trenérovi. Snažil jsem se podat co nejlepší výkon, stejně jako v klubu. Nedělám v tom rozdíly. To je všechno, co k tomu mohu říct," podotkl 27letý obránce.

Jarolím jej oslovil poté, co se mu kvůli zranění omluvil pro zápasy s Litvou a v San Marinu zadák německého Hoffenheimu Pavel Kadeřábek. Stejně uvažovala v létě 2015 pražská Sparta, která za odcházejícího Kadeřábka chtěla na Letnou přivést právě Čelůstku. Obránce dal ale přednost angažmá v Turecku, kde se dohodl na tříletém kontraktu s prvoligovým Antalyasporem.

„Smlouvu hodlám dodržet, cítím se v Antalyi skvěle. Vydobyl jsem si v Turecku dobré jméno," pochvaloval si někdejší slávista, který působil také v Trabzonsporu, Sunderlandu a Norimberku.

Reklama