Hlavní obsah

I Jarolíma straší jeho trpaslík. Proto se raději ještě vyspí a teprve pak určí sestavu na San Marino

San Marino

Jeden trapas si vybavil. Od slávistické pohárové blamáže s divizní Líšní už sice uběhlo pomalu deset let, tehdejší kouč Pražanů a současný trenér reprezentace Karel Jarolím na ni ale nezapomněl. „Nepřipouštím, že by se něco podobného mohlo přihodit i v Serravalle, ale dobře vím, jaké zápasy proti fotbalovým trpaslíkům jsou a co nás tudíž v duelu se San Marinem čeká. O to víc apeluju na hráče, aby nic nepodcenili,“ svěřoval se Jarolím v zmodernizovaném stánku v pidi republice zakousnuté do italského území.

Trénink reprezentace v SerravalleVideo: Zdeněk Pavlis, Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Trénink reprezentace v Serravalle

I fotbaloví trpaslíci ze San Marina dovedou kousat, o tom trenér přesvědčoval své svěřence dnes na hřišti i u videa.

Hráčům se dostalo varování u videa

„Ukazoval nám jednoznačný zápas s Německem, ale třeba také utkání s Norskem, v němž měli Skandinávci značné problémy, aby překonali hluboký a propracovaný obranný blok domácích," přiznával Tomáš Sivok, že mužstvu se varování dostalo.

„Viděli třeba jeden protiútok San Marina ve zmiňovaném střetnutí s Norskem. Vyšel jim, dali gól, vyrovnali a Seveřané měli v tu ránu problémy, aby jim nasázeli další branky. I proto hráči slyšeli, že chci vidět převahu, tlak, ale zároveň i ostražitost," rozpovídal se i trenér Jarolím o tom, na co apeloval a svým svěřencům připomínal.

Jasně že chce vyhrát. Pochopitelně že by moc rád se svým týmem předvedl fotbal, který by se líbil. Logicky by si připsal na konto co nejvíc gólů.

„Prvořadé jsou tři body, to je jasné. A dát víc než jednu branku také chceme. Ale všechno bude záležet i na charakteru utkání," zdráhá se Jarolím vyslovit, kolik branek by chtěl San Marinu nasázet.

Nejdřív se vyspí, pak rozhodne

Stejně tak zahaluje do bonmotů a osobitých hlášek sestavu, s níž chce v neděli vyrukovat.

„Bude záležet i na tom, jak se vyspím," pronesl s vážnou tváří.

Údiv v auditoriu? Snaha přimět trenéra, aby nevtipkoval?

„Ale mně se už opravdu několikrát stalo, že jsem se ráno vzbudil a změnil jsem věci, které jsem měl ještě večer za definitivní. Se sestavou je to stejné," reagoval Jarolím.

Nakonec se ale přece jen uvolil a potvrdil, že v sestavě, kterou poslal do první půle ve středeční přípravě proti Litvě, udělá dvě změny.

„Možná tři. Nemohu ale přece do každého zápasu překopat od základu celou sestavu, musím vycházet z toho, co se odehrávalo na podzim," připomínal Jarolím.

Největší jistotu procpat se do základu má pochopitelně Jankto. „Když má na italskou ligu, kde podává kvalitní výkony, má i na základní sestavu," usmíval se Jarolím a v dobrém rozmaru přidal, že začne s jedním útočníkem.

„Druhého si ponechám, abych ho mohl případně nasadit v průběhu utkání."

Reklama

Související témata: