Hlavní obsah

Česká reprezentace v kvalifikaci proti San Marinu. Jediná otázka zní, kolik gólů nastřílí

San Marino

Pátý díl kvalifikace o postup na světový šampionát 2018 v Rusku čeká dnes vpodvečer na českou reprezentaci na hřiště největšího outsidera skupiny C San Marina. Výhra je tudíž povinností, jedinou otázkou, kterou zbývá v Serravalle vyřešit, by měla znít: Kolik gólů Jarolímovi svěřenci nastřílí fotbalovému trpaslíkovi, který je v žebříčku FIFA hodnocen jako nejhorších ze všech evropských mužstev.

Foto: Jan Tauber

Vladimír Darida při tréninku v Serravalle.

Článek

San Marino totiž všechny čtyři předchozí kvalifikační zápasy prohrálo, přičemž rekordní osmigólový příděl dostalo doma od Němců.

Ale pozor - potrápilo Ázerbájdžán a sužovalo v Oslo Nory, s nimiž ještě v 77. minutě drželo nerozhodný výsledek 1:1. „Viděli jsme ten zápas na videu a San Marino kvalitu má. Brání v hlubokém obranném bloku, který se těžko překonává," nechal se slyšet nejzkušenější z českých hráčů Tomáš Sivok.

Zápas San Marino - Česká republika se hraje dnes od 18 hodin, řídí ho Estonec Tover, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž sledujte na www.sport.cz.

„Bude záležet jen na nás, jak si utkání uděláme. Musíme dát rychlý gól, přidat hned druhý a pak získáme potřebný prostor, protože domácí už nebudou bránit s takovou motivací a tak důsledně," přidává Vladimír Darida.

„Proto bylo tak důležité se na San Marino, které podle mého není nejslabším evropským celkem, připravit mentálně," notuje si s ním Sivok.

„Však jsme také v přípravě na zápas nic nepodcenili. Každý počítá s třemi povinnými body, takže jde především o koncentraci, trpělivost a chladnou hlavu. Neznamená to ovšem hrát pomalu a bát se něco zkazit," nechal se slyšet Karel Jarolím. „Předpokládám, že bychom měli mít převahu a tlak. Zároveň musíme být ostražití, aby se nám nestalo to, co na podzim Norům. Z jednoho z mála protiútoků San Marina dostali gól a pak měli co dělat, aby střetnutí rozhodli."

Trenér je přesvědčený, že jeho tým kvalifikační partii zvládne a připíše si tři body na konto. „Zvítězit, podat kvalitní výkon, nespokojit se jen s jediným gólem a nedopustit, abyste se až do konce stresovali o tři body," připomínal hráčům, které by měla inspirovat i bilance předchozích kvalifikačních duelů se San Marinem.

Česká reprezentace se s ním střetla zatím čtyřikrát - v Serravalle zvítězila v obou partiích 3:0, doma pak dvakrát 7:0. Bude tedy zajímavé sledovat, kolik branek se podaří dát Jarolímovým svěřencům tentokrát.

Jak skončí zápas San Marino - Česko?
výhrou Česka
67,9 %
remízou
8 %
výhrou San Marina
24,1 %
Celkem hlasovalo 2739 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články