Hlavní obsah

Oči mu až přecházejí. Horvi dovádí mezi sedmnáctkami, už mají znělku

Praha

Skotačit mezi sedmnáctkami, to by Horvimu šlo... Už jen na dny se počítá čas do zahájení ME žen do 17 let, které je po předloňském evropském šampionátu do 21 let další významnou fotbalovou akcí na českém území. Fotbalová asociace ČR (FAČR) a organizační výbor dělají maximum pro úspěch celé akce a k řadě aktivit přibylo i vytvoření turnajového songu. A ve znělce figuruje právě i rozesmátý Pavel Horváth, jedna z tváří šampionátu.

Hymna ME sedmnáctiletých fotbalistek v ČRVideo: Ceskarepre

 
Článek

Znělka, která bude provázet celým turnajem, má mezinárodní nádech. Vznikla sice přímo v dějišti zahajovacího i finálového utkání turnaje, ale její části se tvořily ve Spojených státech a také v Anglii.

„Nápad byl součástí promo plánu od začátku našich příprav na ME. Chtěli jsme do znělky vložit nádech léta, mládí, fotbalu a hlavně radosti. Oslovili jsme kluky z plzeňského uskupení Music Mafia, kterým jsme vysvětlili naši představu a postupně vše pilovali až do finální podoby. Svým způsobem splňuje i roli určité reklamy v zahraničí díky tomu, že se na ní podílelo víc lidí z různých zemí," vysvětluje Ondřej Lípa, projektový manažer FAČR.

Jednotlivé součásti písně skládal dohromady slovenský student hudební tvorby z Londýna s uměleckým jménem Watey. Základ získal od jednoho z plzeňských DJ's Ondřeje Brejchy, saxofon pak pochází od Skota žijícího v Leedsu Adriana Clegga a zpěv od Američanky Rachel Rubin z Philadelphie. V samotném klipu pak kromě českého týmu U17 vystupují také ambasadoři turnaje Pavlína Nováková-Ščasná s Pavlem Horváthem.

Český tým vyrazí do prvního boje proti Francii s náladou v duchu „Come and join the ball game" - tedy „Pojď a užij si hru". Jak se vám líbí?

Reklama

Související témata: