Hlavní obsah

Zraněný Čermák vypadl po bouračce z nominace, Lavička povolal do kempu čtyři mladíky

Aktualizováno

Původně měl představu, že dvacetičlennou nominaci pro soustředění v rakouském Kaprunu rozšíří po posledním ligovém kole jen o tři hráče, nakonec ale neměl kouč reprezentační jednadvacítky Vítězslav Lavička zbytí a musel povolat čtyři. Sparťanský mladík Aleš Čermák, který v noci ze soboty na neděli v opilosti havaroval, skončil s poraněným hrudníkem v nemocnici a je vyloučeno, aby stihl malé EURO v Polsku, natož aby s mužstvem odjel na kemp do Rakouska.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zraněný záložník Sparty Aleš Čermák z kádru jednadvacítky vypadl.

Článek

Takto vypadalo místo nehody Aleše Čermáka

Oficiální lékařská diagnózu o zdravotním stavu Čermáka, který sice po nárazu na strom nedaleko Horoměřic kousek za Prahou vylezl z hořícího auta sám, se sice na světle světa neobjevila, podle z několika zdrojů potvrzených informací však má tři zlomená žebra.

Po sobotním posledním ligovém duelu na Slovácku dorazil se sparťanskými spoluhráči na Letnou už v alkoholovém opojení, spoluhráče však ujistil, že domů odvézt nepotřebuje, protože si objedná taxi. Namísto toho usedl za volant octavie a po pár kilometrech havaroval. Při dechové zkoušce zjistili policisté v Čermákově těle alkohol.

„Přitom jsem s ním počítal nejen pro soustředění v Rakousku, ale i pro polský šampionát," povzdechl si trenér Lavička, v jehož týmu podával sparťanský mladík lepší výkony než v klubovém dresu.

Namísto něho nakonec povolal Dominika Maška z Bohemians 1905, který zatím nastoupil za jednadvacítku dvakrát, společně s ním rozšířili dvacetičlenný kádr ofenzivní záložník Jakub Nečas z Mladé Boleslavi, stoper Filip Kaša, jenž získal se Žilinou slovenský titul a příbramský útočník Zdeněk Linhart.

Na soustředění do Rakouska odjíždí výběr českých mladíků v pátek, 6. června pak musí trenér Lavička nominovat 23 členný kádr pro malé EURO, do něhož vstoupí jeho tým 18. června zápasem s Německem.,

Reklama