Hlavní obsah

Český klenot Schick: Italům jejich ego nedovolilo, aby nám podali ruku

Tychy

Nadávky, strkanice, pošťuchování, provokace! Mimořádně vypjatý byl duel Česka s Itálií na fotbalovém mistrovství Evropy hráčů do 21 let. Tým trenéra Lavičky potřeboval vyhrát, aby si uchoval naději na semifinále. Favorizovaný tým z Apeninského poloostrova složený z borců nastupujících v Serii A si zase nepřipouštěl zakolísání na cestě za třemi body. Vývoj bitvy a český triumf 3:1 však poražené notně rozladil.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Čeští fotbalisté se radují z třetího gólu proti Itálii.

Článek

„Počítali, že s námi vyhrají. Vůbec si nepřipouštěli jinou alternativu. Z vlastní zkušenosti vím, že prohrávat moc neumějí. Ale to, co předvedli, by se stávat nemělo," kroutil hlavou útočník Patrik Schick, jenž má za sebou sezónu v Sampdorii Janov, nad skutečností, že Italové bezprostředně po závěrečném hvizdu sudího prchli do kabina a až na pár výjimek českým hráčům nepodali ruce. „Jejich ego jim to nedovolilo," mínil Schick.

„Byli namachrovaní. Vůbec si nepřipouštěli, že bychom jim měli dělat problémy a mohli by s námi prohrát. A co si na trávníku dovolovali, bylo až nepatřičné. V prvním utkání na šampionátu jsem to od nich neviděl," říkal obránce českého týmu Michael Lüftner.

Zápas hodně bolel

„Klasičtí Italové. Prohru nepřijali. Ale nevadí mi to. Byli děsně namistrovaní, což je o nich známo. Prostě mají takový charakter," mínil kapitán českého týmu Michal Trávník.

Nijak netajil, že zápas hodně bolel. Během devadesáti minut kromě standardních soubojů probíhaly i různé „neviditelné" střety. „V soubojích oplácí, dělají různé věci... Ani rozhodčí tomu moc nepomohl, protože pískal podle mého soudu zvláštně. Ale v hlavě jsme to zvládli a nenechali se vyprovokovat," chválil kapitán Trávník český tým.

„Byly to takové klasické provokace a urážky. Nic, co by se vymykalo běžným standardům a jiným zápasům," usmál se Schick, když opouštěl stadión v Tychách se vzkříšenou semifinálovou nadějí.

„Když prohrávají, chtějí se hádat, mlátí a kopou kolem sebe. Když prohrávají, neumí to unést. Byli hodně v emocích, ale mě to nepřekvapilo," přitakával brankář Lukáš Zima.

Reklama

Související témata: