Hlavní obsah

Česko - Dánsko 2:4Hořký konec! Lvíčata místo postupu poslední ve skupině

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Andersen 0 : 1
27. Schick 1 : 1
35. Zohore 1 : 2
73. Zohore 1 : 3
90. Ingvartsen 1 : 4
Záznam online reportáže

ram (Tychy)Sport.czPrávo
Aktualizováno

Sen české fotbalové reprezentace do 21 let o postupu do semifinále mistrovství Evropy skončil v troskách! Kanonýr Patrik Schick sice v posledním utkání skupiny C v Tychách gólově procitl, jenže český tým při bitvě s Dánskem spálil neuvěřitelné množství šancí, celý zápas dotahoval náskok soupeře a nedokázal se vypořádat s povinností zvítězit. Dánové triumfem 4:2 odsunuli Česko na poslední místo skupiny, již jisté semifinalisty Anglii a Španělsko doplnila Itálie, která přemohla rovněž postupujícáí Německo 1:0.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zklamaný český fotbalista Tomáš Chorý po prohraném utkání s Dány.

Článek
Fotogalerie

Český výběr v sobotu večer srážela řada nepřesností, hra křídelních hráčů měla k dokonalosti daleko. A tak s výjimkou několika nepřesných střel mohl zůstat dánský brankář v klidu.

Zato jeho spoluhráči byli při ofenzivních výpadech velice nebezpeční. Po dvaceti minutách propadli při bránění Havel i Lüftner, ovšem Andersen z úhlu obstřelil nejen Zimu, ale těsně i branku. Lavičkova defenziva nevzala varování příliš vážně a brzy pykala. Lüftner totiž neuspěl v souboji se Zohorem, který poslal míč na malé vápně, kde se Andersen prosmýkl kolem Simiče a pálil přesně - 0:1.

Schick se poprvé trefil

S jistou dávkou štěstí však vzápětí Souček s Černým připravili na velkém vápně Dánska míč pro Schicka, který se obtočil kolem Banggarda a první trefou na turnaji srovnal skóre zápasu - 1:1.

Český tým měl problémy v osobních soubojích, k protihráčům přistupoval pozdě, kazil přihrávky, a tak se nemohl dostat do tempa. A když Havel chyboval při snaze najít statického Černého, bylo Lavičkovu výběru tuze zle. Pedersen totiž zleva našel Zohoreho, který ve skluzu poslal Dánsko do vedení - 1:2.

Až do přestávky se český tým nezmohl na kloudnou odpověď. Jedinou výjimkou byl přímý kop Schicka, který výborně lapil Höjbjerg.

Chorý vrátil naději

Po obrátce Češi přidali na aktivitě i důrazu a získali převahu. Po devíti minutách hry pak Jankto poslal z levé strany centr na malé vápno před Höjbjerga a Chorý hlavou srovnal - 2:2.

Lavičků tým následně získal výraznou převahu, nasazením Juliše pak trenér vše vsadil na ofenzivní kartu. Jenže Černého střelecký pokus stejně jako dvě zakončení Schicka po individuálních akcích zkrotil Höjbjerg.

Dánové pak ztrátu Holzera na útočné polovině nemilosrdně ztrestali bleskovým brejkem, kdy po centru Nielsena mířil přesně Zohore - 2:3.

Češi se vrhli do zoufalého útoku. Před Höjbjerga posílali jeden centr za druhým, jenže hlavičky Schicka i Součka dokázal dánský brankář zkrotit, poradil si i s dělovkou Trávníka zpoza pokutového území.

Závěr už se proměnil z české strany v přehlídku nepřesností, a tak nebylo divu, když už v nastavení triumf Dánska pečetil Ingvartsen.

ME hráčů do 21 let, skupina C
Česko - Dánsko 2:4 (1:2)
Branka: 27. Schick, 54. Chorý - 23. Andersen, 35. a 73. Zohore, 90.+1 Ingvartsen. Rozhodčí: Madden - McGeachie, Mather (vš. Skotsko). ŽK: Černý, Simič, Souček - Ingvartsen. Diváci: 9047.
Česko: Zima - Havel, Lüftner, Simič, Holzer (78. Havlík) - Hašek (46. Chorý), Souček - Černý, Trávník, Jankto (64. Juliš) - Schick. Trenér: Lavička.
Dánsko: Höjbjerg - Nissen, Maxsö, Banggaard, Pedersen (74. Blabjerg) - Hjulsager (65. Ingvartsen), Vigen Christensen (57. Nielsen), Nörgaard, Jensen - Zohore, L. Andersen. Trenér: Frederiksen.
1.Itálie32014:36
2.Německo32015:16
3.Dánsko31024:73
4.ČR31025:73

Reklama

Související témata: