Hlavní obsah

Itálie - Německo 1:0Italové porazili Německo. EURO tak skončilo i pro Slováky

Krakov

Fotbalisté Itálie porazili v závěrečném utkání české skupiny C na mistrovství Evropy do 21 let Německo 1:0. Svěřenci trenéra Luigiho Di Biagia ovládli tabulku, mezi nejlepší čtyři týmy ale postoupilo také Německo díky nejlepšímu rozdílu skóre z týmů na druhých místech. Turnaj tak skončil i pro Slováky. Semifinále se odehraje v úterý 27. června. V Tychách se od 18:00 utká Anglie s Německem a v Krakově se o tři hodiny později střetnou Španělsko a Itálie.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Fotbalisté Německa postoupili do semifinále i přes porážku s Itálií.

Článek

Zatímco německý trenér Stefan Kuntz nasadil ve třetím zápase po sobě stejnou základní jedenáctku, jeho protějšek Di Biagio udělal oproti prohře s českou reprezentací (1:3) pět změn. Do základu se poprvé na turnaji dostal Federico Chiesa a nahradil útočníka Andreu Petagnu, Itálie tak poprvé nastoupila v rozestavení 4-4-2 namísto 4-3-3. Do obrany se vrátili Mattia Caldara a Antonio Barreca a do zálohy Marco Benassi a Roberto Gagliardini.

V šesté minutě rozvlnil italskou síť po přímém kopu Marc-Oliver Kempf, rozhodčí ale gól neuznal kvůli ofsajdu. Itálie se do první šance dostala v 13. minutě, Benassi ale hlavičkoval do rukavic gólmana Juliana Pollersbecka. Neuspěl ani Lorenzo Pellegrini se střelou z větší vzdálenosti.

Po půlhodině hry Jihoevropané otevřeli skóre. Po nepřesné rozehrávce Němců se k míči dostal Chiesa, předložil jej Federicu Bernardeschimu a útočník Fiorentiny vstřelil první gól na šampionátu.

V 58. minutě se do příležitosti dostal Mitchell Weiser, spoluhráč Vladimíra Daridy z Herthy Berlín však nemířil přesně. Na druhé straně prověřil Pollersbecka přízemní střelou Pellegrini. Jedenáct minut před koncem mohl definitivně rozhodnout Andrea Conti, avšak netrefil branku a navíc v době přihrávky stál v ofsajdu.

Mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let - skupina C:
Krakov: Itálie - Německo 1:0 (1:0)
Branka: 30. Bernardeschi.
Itálie: Donnarumma - Conti, Rugani, Caldara, Barreca - Chiesa (78. Petagna), Gagliardini, Pellegrini, Benassi - Berardi (86. Locatelli), Bernardeschi. Trenér: Di Biagio.
Německo: Pollersbeck - Toljan, Stark, Kempf, Gerhardt - Arnold, Dahoud (72. Jung) - Weiser (76. Amiri), Meyer (67. Philipp), Gnabry - Selke. Trenér: Kuntz.

Reklama

Související témata: