Hlavní obsah

Gól z půlky odstartoval českou radost, pak ji uťal rozhodčí. Přiběhl s tím, že gól neplatí, hlesl střelec

Nebylo na co čekat, český stoper Matěj Chaluš to z půlky napral na bránu. Běžela devadesátá minuta a čeští mladíci prohrávali na ME hráčů do 19 let s Portugalskem 1.2. Míč skončil v síti a na hřišti propukla česká radost. Tu ale za chvíli pokazil sudí. „Rozhodčí přiběhl a řekl, že gól neplatí," popsal Chaluš moment, který ochladil českou euforii. Šlo totiž o nepřímý kop a nákop Chaluše nikdo netečoval. Češi tak s Portugalci prohráli.

Foto: Štěpán Černý/FAČR

Michal Sadílek s míčem.

Článek

„Chtěl jsem centrovat na zadní tyč a moc jsem to přetáhnul, tak jsem si říkal, že je to pryč a ani jsem se neradoval, když míč skončil v síti. Najednou na mě kluci naskákali, nevěřil jsem, že je to gól, ale měl jsem radost, že jsem odčinil chybu," svěřil se mladý reprezentant pro oficiální svazové stránky.

Češi si tak s Portugalskem připsali už třetí porážku. V závěru sice tlačili, ale kromě neuznané branky míč do sítě nedostali. „Gól na 2:2 jsme nakonec dali, ale myslím, že oprávněně nebyl uznaný, protože to byl nepřímý kop," přiznal sportovně i trenér české devatenáctky Jan Suchopárek.

„Myslím, že jsme zvládli zápas výborně. Udělali jsme ale dvě totožné chyby, které soupeř dokázal potrestat, žádnou jinou šanci neměl. To je hodně smutné," mrzelo Chaluše. „Takže jsme nebyli horší, ale znovu jsme s nimi prohráli," kroutil hlavou. Postup si ale mladíci pořád můžou uhrát a Chaluš věří, že na něj dosáhnou. „Máme všechno ve vlastních rukách, trenér prostě řekl, že porazíme Gruzii a postoupíme," potvrdil odhodlání týmu obránce.

Reklama