Hlavní obsah

Slzy, smutek! Frajery z Premier League jsme přehrávali, dalo se to urvat srdíčkem, říkal brankář mladíků

Tbilisi/Praha

V posledních sekundách nastavení normální hrací doby středečního semifinále s Anglií se jim zavřely finálové brány. Anglický reprezentant Nmecha šťastnou patičkou rozhodl, že čeští fotbalisté si o zlato na mistrovství Evropy U19 nezahrají. Výběr Albionu vyhrál 1:0.

Ohlasy Jana Suchopárka, Martina Jedličky a Michala Sadilka na semifinále s AngliíVideo: Sport.cz

 
Článek

Trenér Jan Suchopárek těžko hledal bezprostředně po utkání v Tbilisi slova. „Samozřejmě s výsledkem spokojený nejsem. To nikdo z nás. Na mých hodinkách chybělo do konce nastavení pět sekund... Hráčům ale musím poděkovat za předvedený výkon. Hráli až za hranicí svých možností, ale bylo to i tím, že šlo o postup do finále. Věděl jsem, že v nich je víc, než předváděli ve skupině. Tomuto týmu jsem věřil, bohužel se nám nepodařilo splnit můj cíl - vyhrát mistrovství Evropy," řekl kouč.

Čeští mladíci měli ve druhé půli dokonce víc šancí, i když Angličané trefili tyč. Jediná vážnější chyba defenzívy, kdy dvěma hráčům utekl Sterling a neatakován přihrál před branku, se však stala osudnou. Čeští mladíci padli na trávník v slzách. Situace vyvolala vzpomínku na semifinále „velkého" ME 2004, v němž český tým vyřadili v posledních sekundách prvního prodloužení „stříbrným gólem" Řekové.

Hráči porážku obrečeli. „Míč jsem viděl v chumlu nohou. Nečekal jsem, že ten hráč balón zahraje patou. Už jsem na něj nedosáhl," popsal rozhodující moment gólman Martin Jedlička a dodal: „Je to velké zklamání... Pocity jsou smíšené... Na jednu stranu jsme turnaj nedotáhli do finále, na druhou jsme se dostali až do semifinále a máme bronz... Věřil jsem, že kdybychom zápas dotáhli do prodloužení, urvali bychom postup srdíčkem. Ale i tyhle zkušenosti nám určitě pomůžou. Dokázali jsme chvílemi přehrát frajery, kteří hrají i Premier League."

Záložník Michal Sadílek jako by vyřazení nemohl uvěřit... „Dali jsme do zápasu všechno, ale nakonec jsme prohráli. Byli jsme tak blízko. Angličané byli silní, ale utkání jsme mohli sami rozhodnout. V závěru jsme byli lepší. Jenže gól dali oni, my ne," polykal slzy.

Reklama

Související témata: