Hlavní obsah

Kiksem potopil Anglii a pro média byl za hlupáka. Teď známý gólman končí kariéru

Londýn/Praha

Bývalý brankář anglické fotbalové reprezentace Paul Robinson ukončil kariéru. Sedmatřicetiletý gólman o tom informoval na twitterovém účtu Burnley, za které v minulé sezoně anglické ligy odchytal tři zápasy. Fanoušci zcela jistě nezapomenou na jeho hrubku v kvalifikaci o postup na ME 2008 v Chorvatsku, kdy minul malou domů a míč skončil v síti. Anglie prohrála 0:2 a nakonec na šampionátu nehrála. "Trapná chyba, je to hlupák," mohl si pak o sobě přečíst.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý brankář anglické fotbalové reprezentace Paul Robinson ukončil kariéru. Fanoušci budou vzpomínat i na jeho minelu z kvalifikace ME 2008 na hřišti Chorvatska.

Článek

Robinson odstartoval profesionální kariéru v Leedsu. Poté nastupoval za Tottenham, odkud v roce 2008 po triumfu v Ligovém poháru zamířil do Blackburnu. V týmu Rovers strávil sedm let a loni v lednu zamířil do Burnley, s kterým postoupil do Premier League.

Za národní tým Robinson v letech 2003 až 2007 odchytal 41 zápasů. V roce 2006 byl reprezentační jedničkou na mistrovství světa v Německu, kde Anglie došla do čtvrtfinále. Na následujícím evropském šampionátu už ale hrdý Albion chyběl i díky minele Robinsona v kvalifikačním duelu v Chorvatsku.

Reklama

Související témata: