Hlavní obsah

Jankto má argument: S finalistou Ligy mistrů jsme hráli vyrovnaně, proč ne s Němci?

Praha

Věří, že i s mistry světa Němci lze sehrát vyrovnanou partii. Jen trochu štěstí bude zapotřebí a pak se s nimi dají i body uhrát. Jakub Jankto před pátečním kvalifikačním duelem nefantazíruje, naopak se vytasí s argumentem. Pochopitelně z italské ligy, samozřejmě ze zápasu svého Udinese s finalistou Ligy mistrů Juventusem. „My to svedli s Juve, stejně jako s milánským AC nebo AS Řím, proto věřím, že i s Německem je reálné bodovat,“ tvrdí přesvědčivě.

Jankto o zápase s NěmeckemVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Dobrý argument, ale v Edenu vás v pátek večer čekají mistři světa, což je přece jen ještě vyšší fotbalová sorta.

To uznávám, síla Němců je skutečně neuvěřitelná, o čemž svědčí i to, že jejich reprezentační celky patnáctkou počínaje a áčkem konče vyhrály snad úplně všechno. Ostatně, i jejich ženské družstvo v jednom kuse vítězí. Ale ani my nemáme špatné mužstvo.

Ale porazit Němce, což je za panující situace v kvalifikační skupině pomalu nutnost? Je něco takového vůbec reálné?

Určitě. Když jsme dokázali s Udinese sehrát vyrovnané duely s Juventusem, proč bychom neměli s reprezentací uspět proti Německu? Nevidím důvod, proč by se to nemohlo stát.

To by ale nejspíš Němci museli zápas vyloženě podcenit...

A my všichni do jednoho museli podat nadstandardní výkon, protože průměrný na ně stačit nebude.

Může se něco takového stát?

Musíme doufat. Ve štěstí, ale třeba i v to, že Němcům se nebude dařit střelecky, budou jim odskakovat balóny, budou....

Nezdá se vám, že jde o příliš premis, než aby se mohly naplnit?

Stát se může mnohé, v Itálii jsem to už zažil. Sice na klubové úrovni s Juventusem, AC Milán nebo třeba AS Řím, ale stane se to.

To i trenéři do vás podobnou víru hustí?

Vysvětlují nám, jak proti nim hrát, některé věci zkoušíme i na tréninku. Materiály sloužící k tomu, abychom se na pátek dobře připravili, už také máme. Navíc spoléháme na diváky. Věřím, že se přijdou podívat na mistry světa i dobrý fotbal a pomohou nám k dobrému výsledku.

Narazil jste na tréninky a přípravu. Znamená to, že je odlišná než před předchozími kvalifikačními zápasy?

Neřekl bych, že je v ní něco speciálního nebo motivujícího. Motivující už je to, že si zahrajeme proti Özilovi, Kroosovi a spol.

Klíčový pro oživení vašich postupových nadějí ovšem nebude jen páteční zápas s Němci, ale i úterní pokračování kvalifikace v Belfastu proti Severním Irům.

Uvědomujeme si, že oba duely jsou pro nás klíčové. V Severním Irsku musíme vyhrát za každou cenu, a kdyby se nám podařilo s Němci uhrát alespoň bod nebo dokonce tři, byla by situace ve skupině už přece jen odlišná.

Reklama

Související témata: