Hlavní obsah

Gebre Selassie: Když jsem známým řekl, kolik stojí lístky na Němce, už se neozvali

Aby nebyl „plný dům" na fotbalové mistry světa? Ve světě nemyslitelné. V pátek v Edenu to však může být realita. Na kvalifikační souboj s Německem stále zbývá neprodaných 1700 vstupenek. Nasazená cenová hladina (nejdražší přijdou na 2890 korun) se nelíbí ani reprezentantům. „Co říkám na to, že není vyprodáno? Viděli jste ceny?" krčí rameny obránce Theodor Gebre Selassie.

Theodor Gebre SelassieVideo: Sport.cz

 
Článek

„Je smutné, že není vyprodáno. Přijedou mistři světa, vítězové Konfederačního poháru. Prostě soupeř jako hrom. A ke všemu jde o body v kvalifikaci na mistrovství světa. Matematicky ještě není nic definitivní, tudíž zápas bude mít náboj. Za takové konstelace by lidé měli mít problém sehnat lístek," říká brankář Tomáš Vaclík.

Při nastavených cenových relací (vstupenky jsou rozděleny do tří kategorií - 890, 1890, 2890 korun), se ale nezájmu fanoušků nediví. „Pokud bych měl vzít čtyřčlennou rodinu na fotbal za dvanáct tisíc, rozmyslel bych si to. Ale jde o věc, kterou jako hráči nemůžeme ovlivnit," dodává Vaclík.

Na koho jiného by mělo být vyprodáno?

„Není moje úloha, aby zvolil cenu. Lidem ale asi přijdou drahé," doplňuje Gebre Selassie, který původně od kamarádů a známých evidoval spousty žádostí o lístek. Zájem ovšem záhy ochladl. „Když jsem jim řekl, kolik vstupenky stojí, nikdo se mi zpátky neozval," přiznává obránce Brém.

„Na jaký jiný tým by měl být vyprodaný stadión? Ale třeba se Eden nakonec vyprodá," doufá Gebre Selassie, jenž připouští, že na současném stavu mají podíl i nepříliš výrazné výsledky národního mužstva. „Jasně, jde to zřejmě ruku v ruce. Reprezentace neprožívá extra úspěšné období. Když se k tomu přidá tohle, lidé si koupi rozmyslí. Je na nás to zlomit. Porazit Němce, aby si lístky příště pořídili," myslí si Gebre Selassie.

Duel s Němci je pro něj specifickou záležitostí, v bundeslize působí pět let. Ví, že uspět proti mistrům světa bude těžké, nicméně nepovažuje to za nemožné. „Musíme to pojmout z týmového hlediska, působit kompaktně. To je naše jediná šance - pomáhat si, být na hřišti jeden pro druhého," podotýká obránce. Když se s ním loučil tiskový mluvčí Brém, popřál mu hodně štěstí, vyjma pátečního utkání. „Nakonec říkal, že bod prý klidně vzít Němcům můžeme," uzavírá Gebre Selassie.

Co si myslíte o cenách vstupenek na kvalifikační utkání s Německem?
Jsou adekvátní významu utkání a věhlasu soupeře.
2,4 %
Jsou příliš drahé. Divím se, že za takové částky vůbec někdo na zápas jde.
94,8 %
Jsou levné. Klidně by mohla být cena i vyšší.
2,8 %
Celkem hlasovalo 23586 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články