Hlavní obsah

Löw přiznal, že se modlil, Jarolím s obtížemi skrýval zklamání. Po vyrovnání věřil ve vítězný úder

zp, dosSport.cz

Dělal všechno, aby zakryl zklamání, kterého byl plný. Marně... Bod v konfrontaci s mistry světa byl blízko a kouč české reprezentace Karel Jarolím v něj už začínal doufat. V oživení nadějí na druhou příčku ve skupině také. „Když jsme vyrovnali, věřil jsem, že bod uhrajeme. Dokonce jsem myslel, že se nabídne brejková situace a my bychom mohli udeřit podruhé,“ povzdechl si, když se devadesát minut naplnilo a po trochu podivném, faulem a ofsajdem zavánějícím gólu Hummelse musel skousnout prohru.

Karel Jarolím po zápase s NěmeckemVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Hořkou, smolnou, trochu nešťastnou, protože Němci byli v pátečním večeru zralí na to, aby je český celek alespoň o bod obral.

„Opravdu to pro nás bylo šťastné vítězství. Vždyť ve druhé půli jsme se chvílemi modlili, abychom nedostali gól," přiznával ostatně i německý trenér Joachim Löw.

„Přece jen bylo znát, že řada hráčů se z Konfederačního poháru v Rusku vrátila pozdě a pozdě se zapojili i do přípravy ve svých klubech. I proto jsme nesvedli, aby za námi Češi běhali, neměli míč a unavili se, což jsme měli v plánu," glosoval partii, jejíž výsledek samozřejmě bral.

„S ním jsem spokojený, ale jinak to z naší strany ideální nebylo. Nakonec jsme se museli spolehnout na umění Hummelse ve vzduchu, jenž musel zastoupit útočníky. Sehrál velmi dobrý zápas a zase mohl být vzorem ostatním," nešetřil Löw chválou na adresu střelce rozhodujícího gólu.

Problematického, to i Jarolím věděl. „Jen ale z doslechu, protože na videu jsem ještě situaci neviděl. Každopádně to před inkasovaným gólem zaskřípalo v komunikaci. Ve zdi, kterou jsme stavěli, měli být jiní hráči," přiznával trenér českého celku, když ze sebe setřásl to největší zklamání.

„Jsem ho plný. Hráči také, protože v tak těžkém utkání jsme opravdu mohli bodovat. Podali jsem týmový výkon, který za dobu svého působení u reprezentace řadím hodně vysoko. A to přesto, že nás rychle inkasovaný první gól zaskočil a Němce naopak uklidnil," svěřoval se Jarolím.

I tak s pětičlennou obranou si pochvaloval. „Vycházeli jsme z prvního zápasu loni v Hamburku, v němž nás Němci přečíslovali po stranách. Zvládli jsme to slušně, soupeře tímto tahem zaskočili a život jim zkomplikovali, což sami přiznali. Proti pětičlenné obraně ještě nehráli, a i proto se ve druhé půli nedostali do šance. Škoda jen zbrklosti ve finální fázi, nabízejících se příležitostí jsme mohli využít lépe. Tím jsme se sami připravili o lepší výsledek, který byl blízko a v nějž jsem už věřil," povzdechl si Jarolím.

Reklama

Související témata: