Hlavní obsah

Lvíčata startují boj o šampionát, na němž bude ve hře místenka v Tokiu

Jablonec nad Nisou

Jako poslední vstoupí reprezentanti Česka do jednadvaceti let v 1. kvalifikační skupině v úterý večer do boje o postup na mistrovství Evropy 2019, které bude hostit Itálie. Soupeřem výběru trenéra Vítězslava Lavičky bude v Jablonci v 18 hodin Bělorusko.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Václav Černý během tréninku reprezentace do 21 let.

Článek

Hosté už mají odehraný dva zápasy. V prvním porazili San Marino ještě v době, kdy se čeští mladící chystali na ME v Polsku. Při druhém díle bojů o šampionát, z něhož si nejlepší týmy zajistí účast na olympijských hrách v Tokiu 2020, podlehlo Bělorusko doma Řecku 0:2.

„Rozhodl gól už v desáté minutě. Domácí se pak sice zlepšili, jenže posledních čtyřicet minut hráli v deseti, tudíž Řekové náskok navýšili a výhru pohlídali," říkal Josef Pešice, který pracuje jako pozorovatel pro Vítězslava Lavičku.

Po čtvrteční přípravě s Tureckem (1:1) kádr opustili Marin Chlumecký, Michal Bezpalec a David Lischka. „Ke kvalifikačnímu duelu mohu nominovat jen šestnáct hráčů do pole a dva brankáře, tudíž zeštíhlení bylo logické," vysvětlil Lavička, který doufá, že jeho svěřenci potvrdí jabloneckou skvostnou bilanci. Na zdejším stadiónu z deseti duelů osmkrát zvítězili a jen jednou prohráli.

Utkání začne v 18 hodin, hlavním sudím je Lasha Silagawa z Gruzie. Na ME postoupí vítězové devíti skupina čtyři nejlepší týmy z druhých míst půjdou do baráže o zbývající dvě místa. Pořadatelská Itálie má místo jisté.

Předpokládaná sestava Česka:
Staněk - Matějů, Pokorný, Šural, Knejzlík - Sáček, Takács - Černý, Machalík, Mihálik - Zajíc.

Reklama

Související témata: